​Dezvoltatorii de jocuri pe calculator experimenteaza de multa vreme diferite tehnici de design pentru grafica si sunet, prin intermediul carora experientele jucatorilor in lumea virtuala devin tot mai complexe, iar misiunile tot mai dificile. Este vorba, mai exact, despre jocurile in care abilitatile utilizatorilor sunt limitate, afectand capacitatea utilizatorului de a percepe lumea expusa in joc, facand astfel misiunea acestuia mai greu de indeplinit.

Prezentarea jocului ScannerFoto: Captura YouTube

Doua exemple, in acest sens, ar fi Papa Sangre, dezvoltat de compania Somethin' Else pentru utilizatorii Apple, sau Tiger & Squid, produs de compania Beyond Eyes.

In videoclipul de mai jos este prezentata o altfel de tehnica grafica, bazata pe tehnologia 3D scanning, prin intermediul careia se doreste conceperea unui joc in care simturile umane sunt suspendate, singura abilitate a jucatorului fiind una non-umana: scanarea 3D a lumii inconjuratoare, scrie gamasutra.com.

Materialul video reprezinta inregistrarea momentului in care Ivan Notaros, dezvoltator de jocuri pe calculator, isi prezinta proiectul sau in cadrul evenimentului "European Innovative Games Showcase" la conferinta Game Developpers Conference de anul acesta.