S​e spune adesea ca teoria e ca teoria, dar practica ne omoara. De la o idee similara a pornit si proiectul aplicatiei WordsEye: oricine poate veni cu o idee de "opera de arta", dar nu oricine o poate pune in practica. Aici intervine WordsEyese, care permite utilizatorilor sa creeze imagini 3D pornind de la descrierea scenei imaginate, conform engadget.com.

WordsEyeFoto: Captura YouTube

WordsEye este prima aplicatie care transforma cuvintele in opera de arta. Aplicatia este usor de utilizat, iar rezultatul se incadreaza in genul suprarealist, conform wordseye.com.

Programul permite editarea unei imagini prin text: utilizatorul descrie in limbajul natural ceea ce vrea sa ilustreze, introducand numele obiectelor, proprietatile acestora si relatia in care se afla in raport cu restul de obiecte din contextul schitat.

WordsEye poate fi folosit la predarea unei limbi straine, pot fi realizate scheme de lucru si imagini prototip pentru produse, dar si imagini amuzante ce pot fi salvate in galeria aplicatiei sau postate pe retelele sociale.

Utilizatorii care vor sa testeze varianta beta a aplicatiei trebuie sa se inscrie pe site-ul wordseye.com.

Mai jos este prezentarea aplicatiei in varianta demo la o conferinta ce a avut loc din 2013.