Nikon a lansat un nou aparat foto varf de gama - modelul Nikon D5. Totodata, Nikon a lansat si blitul Speedlight SB-5000, primul sau blit echipat cu comanda radio si prima unitate de blit compacta din lume care include un sistem de racire. In plus, a fost lansata si aplicatia SnapBridge via Bluetooth low energy - care permite transferul continuu si instantaneu al imaginilor din aparatul foto catre dispozitivele mobile smart.

Nikon D5Foto: Nikon

Potrivit Skin, unicul importator Nikon in Romania, noul model Nikon D5 dispune de un sistem AF cu 153 de puncte de focalizare si 99 de senzori de tip cruce si cea mai extinsa sensibilitate ISO din istoria aparatelor foto produse de compania Nikon (interval ISO de la 100 pana la 102400, extensibil pana la echivalentul ISO 3280000).

"Noul sistem de procesare a imaginii EXPEED 5 asigura un nivel fara precedent al calitatii imaginii si face posibila fotografierea dincolo de limitele vederii. Iar pentru cineastii care merg la extreme, D-movie permite acum inregistrarea filmelor cu rezolutii 4K UHD (ultra-inalta definitie)", se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro

"Noile fante duble pentru carduri XQD, noul port USB 3.0, conexiunile Ethernet si wireless asigura transferul de mare viteza a volumelor de date. Nikon D5 beneficiaza de un buffer de inalta performanta ce permite capturarea a pana la 200 fisiere NEF de 14 biti (compresie fara pierderi) intr-o singura serie, suficient pentru a acoperi, de exemplu, finala de sprint pe 100m, fara a lua degetul de pe butonul de declansare", se arata in comunicatul Skin.

Noul model Nikon D5 inregistreaza cu o cadenta de pana la 12 fps cu urmarire AE/AF sau de pana la 14 fps cu oglinda ridicata.

Alaturi de noul model varf de gama, Nikon a lansat si un nou blit - Speedlight SB-5000 - "primul blit echipat cu comanda radio si prima unitate de blit compacta din lume care include un sistem de racire".

"Comanda radio elimina nevoia unei linii de vizare directa intre master si slave, crescand totodata fiabilitatea cand se fotografiaza in lumina puternica a soarelui. Noul sistem de racire integrat de la Nikon permite peste 100 de declansari rapide cu blitul functionand la putere maxima", se arata in comunicat.

Tot miercuri a fost anuntata si aplicatia SnapBridge via Bluetooth low energy - care permite transferul continuu si instantaneu al imaginilor din aparatul foto catre dispozitivele mobile smart. Potrivit Skin, majoritatea noilor aparate foto Nikon ce vor fi lansate incepand din 2016 vor fi compatibile cu SnapBridge.

Nikon D5 si Nikon Speedlight SB-5000 vor fi disponibile in Romania incepand din luna martie 2016.