Cat phones anunta lansarea noului sau telefon varf de gama, Cat S60, primul smartphone din lume cu camera foto termica integrata, acesta fiind in acelasi timp smartphone-ul cu cea mai mare rezistenta la apa din lume. Dispozitivul a fost prezentat la Mobile World Congress 2016, in Barcelona si va fi disponibil pe piata in acest an incepand de la 649 de euro.

Cat S60 - telefon rezistent cu camera termica integrataFoto: Hotnews

"Cat S60 dispune de o camera foto termica integrata, dezvoltata de FLIR, lider global in tehnologia imaginilor termice, care le permite utilizatorilor Cat sa fie primii din lume in folosirea smartphone-urilor pentru scopuri diverse, precum detectarea pierderilor de caldura din jurul ferestrelor si usilor, detectarea zonelor de umiditate si a zonelor lipsite de izolatie, identificarea aparatelor electrice supra-incalzite si a circuitelor. De asemenea, smartphone-ul le permite utilizatorilor sa aiba vizibilitate pe intuneric", se arata intr-un com,unicat de rpesa remis HotNews.ro

Cat S60 cu camera termica

Cat S60 cu camera termica

Foto: Hotnews

Camera termica afiseaza pe ecran caldura invizibila pentru ochiul liber, scotand in evidenta diferentele de temperatura. Camera foto poate identifica nivelul de caldura si poate masura temperaturile de suprafata de la o distanta de la 15 m pana la 30 m.

In plus, camera le permite utilizatorilor sa vizualizeze diferite obiecte in atmosfera obscura, cum ar fi fumul, oferind o serie de beneficii pentru profesionistii din domeniul constructiilor, lucratorilor din domeniul public, amatorilor de sporturi in aer liber, dar si pentru interventiile de urgenta.

Potrivit producatorului, Cat S60 este rezistent la apa, la adancimi de pana la 5 m, timp de o ora, caracteristica ce ii permite sa fie folosit si ca aparat foto subacvatic.

Cat S60 intra in categoria robusta a telefoanelor inteligente, fiind extrem de solid si rezistent. Potrivit producatorului, Cat 60 "este compatibil cu standardele militare din SUA si chiar le depaseste, fiind construit pentru a rezista caderilor pe ciment de pana la 1,8m si este rezistent atat la praf, cat si la apa. Ecranul versatil si luminos este vizibil chiar si sub lumina puternica a soarelui, iar interfata tactila poate fi controlata chiar si cu degetele ude sau purtand manusi. De asemenea, este protejat de cel mai nou tip de sticla Corningᅡ Gorillaᅡ Glass 4".

Specificatiile Cat S60:

￯ Rama din metal turnat sub presiune

￯ Rezistenta la cadere de pana la 1,8m, MIL Spec 810G

￯ Ecran luminos (540 nits), sticla Gorilla Glass 4

￯ Ecran multi-touch de 4.7¬ HD, ce raspunde la comenzi tactile cu degete umede si manusi

￯ Baterie optimizata de 3800mAh

￯ Calitate audio performanta (>105dB)

￯ Camera foto principala subacvatica, dual flash, de 13 MP; camera foto secundara 5MP

￯ 4G LTE

￯ Procesor octa-core Snapdragon 617

￯ Memorie 32GB ROM, 3GB RAM

￯ Android¬ Marshmallow

￯ Aplicatie dedicata pentru camera termica FLIR cu tehnologia MSX, imagine statica, panorama si clipuri video; palete de caldura interschimbabile; aparat de masurarea temperaturii; afisaj al datelor minime, maxime si medii de temperatura..