Compania romaneasca Evolio anunta lansarea X-Board, un gadget pe doua roti, cu motor electric si o autonomie de 15 km. Placa se incarca in doua ore la priza, are o viteza maxima de 12 km/h si costa 1.999 lei. Evolio este cunoscuta pentru smartphone-uri, tablete si GPS-uri.

Evolio X BoardFoto: Evolio

X-Board permite deplasarea prin simpla schimbare a centrului de echilibru, ceea ce il face foarte usor de folosit, spune compania.

Giroscopul interior si pedalele sensibile la presiune determina rapid directia in care conducatorul vrea sa se deplaseze, astfel incat miscarea este cat se poate de fireasca.

Designul aerodinamic si giroscopul interior fac posibila depasirea micilor denivelari sau a pantelor. Viteza se regleaza automat in functie de miscarea celui care conduce vehiculul, in echilbru sau in plan inclinat, astfel incat deplasarea se face in conditii de siguranta.

Bateria Samsung de 4.4 AH permite deplasarea cu o viteza de pana la 12 km/ora, cu o autonomie de 15 km. Dispozitivul are nevoie de doua ore pentru reincarcarea completa a bateriei.

X-BOARD cantareste 13 kg si este disponibil in 3 versiuni de culoare, negru cu albastru, galben cu mov si galben cu albastru.