HTC a lansat miercuri in Romania noul sau telefon varf de gama, modelul "HTC 10". Cu o constructie premium, din metal - in traditia modeluelor HTC din ultimii ani, o camera foto mult imbunatatita, un ecran Quad HD, un nou sistem de difuzoare si imbunatatiri pe partea audio, HTC 10 intra pe piata in competitie directa cu Samsung Galaxy S7 si Lg G5. Vezi in articol care sunt specificatiile modelului, pretul la care se va vinde in Romania, precum si primele impresii de la lansare.

HotNews.roFoto: Hotnews

HTC a lansat miercuri oficial si in Romania noul sau spartphone varf de gama, modelul HTC 10. Asemeni predecesorilor sai (One M9, M8 sau One M7), noul "10" vine cu o constructie de metal, rafinata pe ici-pe colo, cu o muchie mai pronuntata pe spate ce reflecta lumina diferit de restul corpului si ajuta mult si la partea de ergonomie. Ca puncte tari, HTC 10 vine cu un ecran de 5,2 inci Quad HD Super LCD 5, doua difuzoare montate la baza telefonului si in zona castii de ureche si o nou camera de tip "Ultrapixel" cu 12 MP mai mari ca cei standard folositi in majoritatea telefoanelor.

Telefonul deja a intrat in sistemul de precomanda la marii operatori de telefonie mobila sau retaileri online si la pret intreg ajunge la circa 3.300 de lei.

Specificatii:

Procesor: Qualcomm Snapdragon 820 Quad-core (Dual-core 2.15 GHz Kryo & dual-core 1.6 GHz Kryo)

GPU: Adreno 530

Memorie: 4 GB RAM

Spatiu de stocare: 32 GB, cu posibilitate extindere prin card microSD pana la 2 TB

Display: 5,2" Super LCD 5, Quad HD 1440 x 2560 pixels (~565 ppi), Corning Gorilla Glass 3

Camera foto principala: 12 MP "Ultrapixel", f/1.8, 26mm, 1/2.3'' sensor size, 1.55µm pixel size, OIS, laser autofocus, dual-LED (dual tone) flash, captura video 4K si Full HD (1080p) la 30 fps

Camera frontala: 5 MP, f/1.8, 23mm, OIS, autofocus, HDR

Dimensiuni: 145.9 x 71.9 x 9 mm

Greutate: 161 g

Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band; Bluetooth 4.1 A2DP LE, apt-X; NFC; GPS (A-GPS, GLONASS); FM Radio, USB v3.1 Type-C 1.0 cu conector reversibil

Senzori: cititor de amprenta amplasat frontal, accelerometru, gyroscop, senzor de proximitate, busola

Baterie: 3.000mAh Lithiu-Ion, neschimbabila, tehnologie de incarcare rapida Qualcomm QuickCharge 3.0 cu icnarcator compatibil direct in cutie

Culori: Carbon Gray, Glacier Silver / (Topaz Gold in viitor)

Alte specificatii:

- tehnologie de reincarcare rapida a bateriei Qualcomm QuickCharge 3.0 (incarcatorul compatibil ESTE inclus in pachet)

- constructie din metal

- cititor de amprenta

- Android 6.0 Marshmallow

Primele impresii

HotNews.ro a interactionat cu noul model de la HTC si va realiza in perioada imediat urmatoare un review in detaliu. Pana atunci insa, putem lasa mai jos cateva din primele impresii pe care ni l-a facut noul varf de gama de la HTC.

De departe prima impresie pozitiva a venit pe partea de design si ergonomie. Ca in fiecare an, HTC impresioneaza prin cat de bine reuseste sa isi deseneze telefoanele si cat de inchegata arata constructia din metal. Daca din poze cantul pronuntat de pe spate poate sa induca in eroare, "in persoana" HTC 10 arata mult mai bine si se simte excelent in mana.

Butoanele, asa cum a fost cazul si la modelul A9, au un feedback grozav, iar butonul principal de pornire e extrem de usor de dibuit si actionat.

Ecranul arata foarte bine, destul de luminos la setarea maxima, insa trebuie retinut ca testarea a fost facuta indoor. HTC sustine ca a reusit sa faca ecranul de pe "10" sa raspunda mult mai rapid la inputurile utilizatorilor. Totusi, fara a avea vreo unitate de masura prin care sa confirmam sau nu, putem admite ca HTC 10 e intr-adevar rapid si raspunde fara sughituri la tot ce am incercat sa facem pe el.

HTC 10 ruleaza cea mai noua versiune de Android, insa de data aceasta interfata "Sense" - cea specifica HTC - a fost mult redusa, atat vizual, cat si din punctul de vedere al unor aplicatii ce practic dublau cele ce deja veneau direct de la Google. Din punctul asta de vedere, HTC are un mare plus, insa de retinut ca o parte din carcateristicile HTC Sense se regasesc si in noua iteratie (ex: Blinkfeed, sistemul de teme, sistemul de actiuni rapide "Motion Launch" etc).

Prea multe alte elemente nu am putut testa deocamdata, insa vom trece noul HTC 10 prin acelasi proces de review ca si pana acum si in perioada urmatoare vom publica o recenzie in detaliu cu noul varf de gama de la HTC.

FOTOGALERIE: