Startup-ul american Waverly Labs isi propune sa elimine toate barierele lingvistice existente, iar in acest sens, newyorkezii au inventat prima pereche de casti "inteligente", care au capacitatea de a traduce in timp real conversatiile dintre utilizatori, potrivit Mediafax.

Potrivit Descopera, produsul, denumit "Pilot", are forma unei casti wireless obisnuite. El functioneaza fara conexiune la internet, cuvintele fiind traduse prin intermediul soft-ului cu care este prevazut dispozitivul.

Pilot va fi lansat in cursul saptamanii viitoare, pe platforma Indiegogo, insa compania va incepe livrarile de-abia de anul viitor. Initial, dispozitivul va putea fi folosit pentru a traduce conversatii in limbile engleza, spaniola, franceza si italiana. Reprezentantii Waverly Labs spun ca alte limbi vor fi disponibile in curand. Printre acestea se numara hindi, araba si limbile slave.

Trebuie mentionat faptul ca productia in masa a lui Pilot nu a fost inca inceputa. Cu toate acestea, compania spune ca va dezvalui mai multe informatii in aceasta saptamana pe site-ul sau.

Pana acum, detaliile tehnologice referitoare la modul in care functioneaza Pilot sunt destul de putine. Se stie doar ca dispozitivul este capabil sa functioneze fara o conexiune la internet, prin asocierea cu o aplicatie disponibila pe smartphone-uri.

Pretul de vanzare al unui dispozitiv de tip Pilot va fi intre 249 si 299 de dolari, insa daca viitorii clienti isi vor rezerva cate un produs, il vor putea cumpara la pretul de 129 de dolari.

In fiecare ambalaj vor fi incluse cate doua casti, care vor putea permite desfasurarea unei conversatii intre doua persoane, in limbi diferite. Aceasta varianta a dispozitivului functioneaza numai daca ambii interlocutori il poarta.

Americanii de la Waverly Labs sustin ca, in viitor, Pilot va putea traduce conversatii indiferent de sursa al carui semnal o intercepteaza.