Samsung ar putea aduce in piata anul viitor doua modele de telefoane ale caror ecrane se pot plia, arata surse citate de Ars Technica si Bloomberg. Nu este prima oara cand se vorbeste despre telefoane ale caror ecrane se pot "impaturi", mai multe companii prezentand concepte.

SamsungFoto: Hotnews

Sursele spun ca telefoanele cu ecran OLED vor fi prezentate in 2017. Unul s-ar plia precum o trusa de farduri, iar al doilea model ar urma sa aiba ecran de 5 inci care se poate insa desface pentru a deveni de 8 inci.

Tehnologia pune mai multe probleme: ecranul trebuie sa fie durabil pentru a rezista la nenumarate indoiri si rezolutia trebuie sa fie multumitoare. Ramane de rezolvat si capitolul pret.

Desi nu exista o cerere mare pentru telefoane cu ecrane pliabile in SUA sau Europa, in piete precum China sau Japonia ele ar putea avea succes. Daca aceste telefoane vor fi lansate, nu e de asteptat sa realizeze volume mari de vanzari, insa ar da Samsung un avantaj in piata, creandu-i o imagine cool.

Samsung a obtinut in ultimii ani mai multe brevete de inventie legate de dispozitive pliabile si ecrane ce se pot "impaturi".