Samsung a anuntat cel mai nou telefon de varf de gama, modelul Galaxy Note 7 care dispune de ecran Super AMOLED de 5,7 inci, 4 GB de RAM si functie de scanare a irisului. Dupa un semestru foarte bun in care profitul companiei a crescut cu 49%, gigantul asiatic isi pune mari sperante in acest telefon plasat in categoria phablet (intre smartphone-urile clasice si tablete). Telefonul vine cu Android 6.0, insa in cateva luni va putea fi updatat la varianta 7.0 "Nougat".

Samsung Galaxy Note 7Foto: Samsung
  • UPDATE Vodafone a anuntat ca Galaxy Note 7 va fi disponibil la pre-comanda in perioada 16-30 august

Samsung a ales sa "sara" peste Note 6, trecand direct la 7, sincronizand astfel Note cu smartphone-urile S7 si S7 edge.

In lupta cu Apple in domeniul phabletelor, Samsung mizeaza pe functiile stylusului S-Pen, pe materialele premium si pe optiunile de securitate (scanner de iris si de amprenta), ce fac din acest telefon unul dintre cele mai sigure din piata. Compania spera ca prin aceste lucruri ii va convinge pe clienti sa cumpere Note 7 in locul unor modele mai ieftine. Nu s-au anuntat preturile, insa putem presupune ca la inceput modelul va costa peste 3.500 lei in Romania.

Specificatii

Sistem de operare: Android 6.0.1 (Marshmallow)

Retea: LTE Cat.12 / LTE Cat.10 / LTE Cat.9 *Pot exista diferente in functie de operatori*

Dimensiuni: 153.5 x 73.9 x 7.9mm, 169g

Procesor: Octa core (2.3GHz Quad + 1.6GHz Quad), 64 biti, process de 14nm

Memorie: 4GB RAM (LPDDR4), 64GB (UFS 2.0)

Display: 5.7 inci Quad HD Dual edge Super AMOLED

2560 x 1440 (518ppi)

Camera: Principala: Dual Pixel 12MP OIS (F1.7), Frontala: 5MP (F1.7)

Baterie: 3,500 mAh, incarcare rapida atat pe cablu, cat si wireless

Incarcare wireless compatibila cu WPC si PMA

Metode de plata: NFC, MST

Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO(2x2) 620Mbps,

Bluetooth v 4.2 LE, ANT+, USB Type-C, NFC,

Locatie (GPS, Glonass, Beidou)

Senzori: Barometru, Senzor de amprenta, Giroscop, Senzor Geomagnetic, Senzor Hall, Senzor de ritm cardiac, Senzor recunoastere iris, Senzor de proximtate, Senzor RGB de lumina

Audio: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR,

AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA

Video: MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI , FLV, MKV, WEBM

Galaxy Note 7 va fi disponibil in Europa incepand cu 2 septembrie in variantele Blue Coral, Silver Titanium si Black Onyx.

Galaxy Note7 va fi disponibil pentru precomanda in Romania incepand cu 16 august. Cei care precomanda noul telefon prin partenerii locali vor primi gratuit un dispozitiv Samsung Gear VR.

Pe langa cei 64GB ai memoriei interne, Galaxy Note 7 are slot de card microSD, permitand extinderea memoriei pana la 256GB. Galaxy Note7 beneficiaza de o baterie de 3.500mAh, noi functionalitati prin Smart Manager si un port USB tip C. Telefonul poate fi incarcat si wireless, oriunde este disponibila aceasta tehnologie.

Compania spune ca Galaxy Note7 ofera un grad ridicat de protectie prin imbinarea platformei de securitate Samsung Knox cu tehnologii avansate de securizare biometrica, precum scanarea de amprente si scanerea irisului pentru deblocarea telefonului. Smartphone-ul ofera mai multe moduri de deblocare, in functie de preferinta fiecarui utilizator.

Functia de scanare a irisului poate fi folosita si pentru securizarea achizitiilor realizateprin Samsung Pay, in tarile unde sistemul de plati este disponibil.

Stylusul S Pen disponibil pentru Galaxy Note 7 a fost imbunatatit si este mai mult decat un simplu instrument de scris. "Utilizatorii pot sa isi noteze ideile oriunde si oricand, fara sa rateze vreun moment de inspiratie, cu ajutorul functiei Screen off memo, ce permite pastrarea notitelor pe ecranul Always On. S Pen ofera, de asemenea, posibilitatea de a crea si distribui GIF-uri cu Smart Select, iar noile functii Air Command, incluzand Magnify si Translate, permit marirea textelor si traducerea lor printr-o simpla miscare. Mai mult, datorita Samsung Notes, schitele si notitele vor putea fi organizate mult mai usor, intr-un singur loc", spun cei de la Samsung.