Samsung Electronics a anunta ca opreste vanzarile modelului varf de gama Galaxy Note 7, in conditiile in care s-au raportat cazuri in care clientii s-au plans ca telefonul ia foc in timpul incarcarii, transmite Reuters.

Samsung Galaxy Note 7Foto: Samsung

Compania spune ca a descoperit 35 de cazuri de Galaxy Note 7 cu probleme la baterie. Samsung sustine ca doar 24 de unitati in fiecare milion produse (sau una la fiecare 42.000 de unitati) au un risc sa ia foc in timpul incarcarii, dar va face o rechemare in service pentru toate unitatile bandute din motive de precautie.

De asemenea, Samsung a anuntat ca pregateste telefoane cu care sa le inlocuiasca pe cele deja vandute.

Intr-un comunicat de presa se spune ca va dura circa doua saptamani pentru a pregati unitatile ce vor inlocui telefoanele deja vandute.

Compania sud-coreeana isi pusese sperante in Note 7 ca sa isi mentina trendul solid de vanzari in a doua parte a anului in conditiile competitiei dure din partea concurentei.

Apple isi va lansa saptamana viitoare urmatoarea generatie de iPhone.

Vor fi inlocuite toate telefoanele Note 7 vandute catre consumatori si catre retaileri, compania spunand ca nu poate preciza exact de cate este vorba.

Galaxy Note 7 a fost lansat pana acum in 11 tari, dar in China vor continua vanzarile modelului, pentru ca acolo este dotat cu o baterie diferita, fara probleme.

Potrivit gigantului sud-coreean, nu s-au estimat pana acum costurile campaniei de inlocuire dar este vorba de o suma mare.

Pana acum au fost vandute consumatorilor 2,5 milioane de Galaxy Note 7.