UPDATE Samsung confirma ca renunta total la vanzarea Galaxy Note 7, semn ca lucrurile devin extrem de grave. Informatia aparuse acum cateva ore pe surse in presa din Coreea de Sud. Analisti citati de Reuters estimeaza ca vanzarile Samsung vor fi cu 17 miliarde mai mici daca telefonul nu va mai fi deloc pe piata. In orice caz, este clar ca brandul Galaxy Note 7 este aproape total compromis si multi consumatori vor tine minte doar acest scandal. nu specificatiile excelente ale telefoanelor,

Foto:

Compania a anuntat marti la pranz ca abandoneaza definitiv la productia modelului "Siguranta consumatorului este preocuparea noastra principala. astfel ca am luat decizia finala de a opri productia de Ga;axy Note 7".

Decizia este una spectaculoasa si fara precedent fiindca este vorba de un telefon de varf de gama lansat acum doua luni, model care a avut review-uri excelente si costa de la 850 euro.

Desi parea exagerata ideea ca Galaxy Note 7 va fi scos defintiv din piata, acum scenariul a devenit realitate iar samsung este in fata unuia dintre cele mai umilitoare momente din istoria sa.

Compania a oprit marti vanzarile de Galaxy Note 7 la nivel mondial, iar luni s-a confirmat oprirea productiei dupa ce s-au inmultit cazurile in care telefoanele inlocuite au luat foc, chiar fara sa fi fost puse la incarcat. Mai mult, Samsung a sfatuit insistent posesorii de Note 7 sa le imchida.

Samsung a ajuns la concluzia ca Galaxy Note 7 este un produs cu defecte fundamentale si nu mai reia vanzarile. In acest caz compania nu va mai vinde - asa cum era de asteptat - 19 milioane de telefoane in valoare de peste 17 miliarde dolari, estimeaza analistii Credit Suisse.

Samsung are o capitalizare de piata de 235 miliarde dolari si lichiditati in valoare de 69 miliarde dolari, asa ca pierderile estimate din cauza lui Note 7 nu ar trebui sa puna existenta Samsung in pericol, dar problema este in alta parte.

Financial Times noteaza ca imaginea Samsung are extrem de mult de suferit, iar clientii ar putea sa renunte si la intentia de a cumpara alte modele Samsung, din cauza contagiunii.

Initial s-a dat vina pe furnizorul Samsung SDI si bateriile pentru noile telefoane au fost achizitionate de la Amperex Technology Ltd care este divizie a TDK si furnizeaza baterii si catre Apple. Este insa posibil ca problema sa fie una de design si bateria sa fi fost "inghesuita" in carcasa si sa fi fost presata de alte componente. Daca este asa, Samsung are o problema uriasa.