Samsung va lansa miercuri seara cel mai performant tel;efonul al sau de pana acum, Galaxy Note 8, model despre care au aparut multe informatii ce arata ca va avea ecran de 6,3 inci si cea mai perfo4rmanta camera pusa pana in prezent pe un Samsung. Informariile mai arata ca livrarile se vor face din septembrie, ca bateria va fi de capacitate mai mica decat la Note 7 si ca pretul de pornire in Europa va fi de 1.000 de euro.

-Foto: Evan Blass

Lansarea celei mai noi generatii de Note starnea oricum interes, insa acum este si mai importanrt dupa ce anul trecut Note 7 a fost scos din productie din cauza cazurilor in care telefoanele au luat foc. Insa telefonul Galaxy S8 lansat in primavara a fost un succes, iar rezultatele financiare ale companiei au adus cifre record.

Miercuri seara va fi lansat noul Note despre care au aparut pe surse o multime de informatii, mai ales de la cunoscutul blogger Evan Blass, specialist in "leak-uri".

Se pare ca ecranul va fi mai mare decat la S8+, adica de 6,3 inci si va exista asa-numitul infinity display, sticla acoperind aproape total partea frontala, marginile fiind extrem de subtiri.

Designul nu este cu mult diferit si se pare ca in continuare senzorul de amprenta va fi foarte aproape de flash si de camera, lucru criticat la S8. Insa camera va fi punctul forte fiindca informatiile pe surse spun ca Note va avea camera duala pe spate: una de 12 MP cu senzor wide-angle si una de 13 MP, telephoto.

Procesorul va fi Snapdragon 835 sau Exynos 8895.

Sursele mai spun ca modelul va avea 6 GB RAM si va dispune si o varianta cu 128 GB stocare, in afara de modelul standard de 64 GB. S8 are 4 GB RAM, dar in Coreea de Sud s-a vandut o varianta speciala cu 6 GB RAM.

Bateria va fi un element la care toata lumea se va uita. La inceput de an Samsung a explicat ce s-a intamplat cu Note 7, iar acum zvonurile spun ca Note 8 va avea o baterie cu o capacite mai mica (3.300 mAh, fata de 3.500). RAM-ul suplimentar va scadea insa consumul general, astfel ca e de asteptat ca autonomia sa fie asemanatoare cu S8.

Evident ca Note 8 va dispune si de stylus-ul S-Pen caruia Samsung i-a adaugat la fiecare generatie noi functionalitati.

Zvonurile mai spun ca telefonul va ajunge la clienti in a doua saptamana din septembrie.

Sursa: PC World