Samsung a anuntat cel mai perfomant telefon lansat vreodata de companie: Galaxy Note8 care dispune de un ecran de 6,3 inci, cel mai mare pus vreodata pe seria Note, dar si de doua camere foto pe spate. Telefonul va ajunge la primii clienti catre jumatatea lui septembrie si va fi disponibil in patru culori: negru, gri, auriu si albastru. Prezentarea a inceput cu o referire la scandalul Note 7, Samsung cerandu-si scuze si multumind clienitlor care au ramas fideli marcii.

Samsung Galaxy Note 8Foto: Samsung

Specificatii

Display: 6.3-inci Quad HD+ Super AMOLED, 2960x1440 (521ppi)

Baterie: 3,300mAh

Camere: Pe spate: Dual Camera cu stabilizator optic de imagine

- Wide-angle: 12MP Dual Pixel AF, F1.7, OIS

- Telephoto: 12MP AF, F2.4, OIS

- 2X Zoom optic, pana 10X zoom digital

Pe pareta frontala: 8MP AF, F1.7

Greutate: 195 grame

Dimensiuni: 162.5 x 74.8 x 8.6mm

Memorie: 6GB RAM (LPDDR4), 64GB/128GB/256GB

Procesor, in functie de piete:

Octa core (2.3GHz Quad + 1.7GHz Quad), 64bit, 10nm

Octa core (2.35GHz Quad + 1.9GHz Quad), 64bit, 10nm

Sistem de operare: Android 7.1.1

Senzori: Acelerometru, Barometru, Senzor de amprenta, Giroscop, Senzor geomagnetic, Masurare puls, Proximitate, RGB Light, Presiune, Scanare de iris.

Plati: NFC, MST

Ecranul este mai mare decat la S8+, adica de 6,3 inci si va exista asa-numitul infinity display, sticla acoperind aproape total partea frontala, marginile fiind extrem de subtiri. "Galaxy Note8 are cel mai mare ecran disponibil pe un dispozitiv Note, dar carcasa ingusta il face confortabil si usor de tinut in mana. Ecranul de 6,3 inci Quad HD+ Super AMOLED Infinity iti da posibilitatea sa vezi mai mult si sa derulezi mai putin. Poti urmari filme, poti citi si desena pe smartphone-ul cu adevarat multi-tasking", spune compania.

Cea mai performanta camera din seria Note

Pentru majoritatea utilizatorilor, unul dintre lucrurile pe care le cauta atunci cand achizitioneaza un telefon este camera. Samsung spune ca noul Galaxy Note8 are cea mai performanta camera de telefon mobil de pana acum.

Galaxy Note8 este primul smartphone din portofoliul Samsung echipat cu doua camere principale de 12MP, cu stabilizare optica a imaginii (OIS) disponibila atat pentru obiectivul wide, cat si pentru teleobiectiv.

Pentru fotografierea avansata, caracteristica Live Focus controleaza focalizarea campului vizual prin ajustarea efectului bokeh in modul de previzualizare si dupa ce realizezi fotografia.

In modul Dual Capture, ambele camere principale vor realiza fotografii simultan si vor permite stocarea ambelor imagini; o fotografie de aproape, realizata cu teleobiectiv si o fotografie cu unghi larg, care capteaza intregul fundal.

Obiectivul wide are senzor Dual Pixel cu Auto Focus rapid, ca sa poti realiza fotografii mai clare, chiar si in medii slab iluminate. Galaxy Note8 este echipat cu cea mai buna camera frontala cu Auto Focus Smart, cu o rezolutie de 8MP, pentru selfie-uri mai clare si conversatii video.

Utilizatorii din Romania care fac precomanda pentru noul Galaxy Note8 la partenerii Samsung vor primi cadou un dispozitiv Samsung DeX.

Stylus-ul S Pen

S Pen-ul a fost unul dintre elementele definitorii ale seriei Note inca de la lansare. S Pen-ul noului Galaxy Note8 este imbunatatit si permite noi modalitati de scriere, desen si interactiune cu telefonul si prietenii. Are un varf mai subtire, sensibilitatea la presiune a fost imbunatatita si dispune de caracteristici care le permit utilizatorilor sa se exprime in moduri inedite.

Always on Display le permite utilizatorilor de Galaxy sa acceseze notificarile fara sa deblocheze telefonul. Screen off memo permite scrierea a pana la 100 de pagini de notite, aplicatie care se activeaza atunci cand scoti S Pen-ul, sa fixezi notitele pe Always On Display si sa editezi direct din aceasta.

Totodata, functia Translate a S Pen-ului poate traduce cuvinte individuale sau fraze intregi in 71 de limbi si poate converti unitati de masura si valuta.

Samsung promite sa nu mai fie probleme cu bateria, dupa dezastrul de la Note 7

Ce spune compania?

Samsung continua sa isi tina promisiunea de a inova in ceea ce priveste siguranta bateriilor. Bateria Galaxy Note8 a trecut prin sistemul de verificare in 8 puncte ￯ cel mai riguros din industrie.

Am colaborat strans cu Samsung pentru a realiza un progres consistent in stiinta calitatii smartphone-urilor si evaluarea sigurantei. Ca rezultat, Galaxy Note8 a completat cu succes o serie riguroasa de protocoale de teste a compatibilitatii si sigurantei dispozitivelor si bateriilor.

Caracteristici pentru oamenii de business

  • S Pen imbunatatit pentru business: S Pen le permite profesionistilor sa faca ce alte smartphone-uri nu pot, precum scrierea de notite in Screen off memo sau adnotarea documentelor si a fotografiilor.
  • Autentificare fara contact fizic: Prin Galaxy Note8, profesionistii isi pot proteja datele prin scanarea irisului ¬ de exemplu, cei din domeniul medical, constructii sau serviciu public, care se pot afla in situatia in care trebuie sa-si deblocheze telefonul fara sa il atinga.
  • Capabilitati DeX imbunatatite: Galaxy Note8 este compatibil cu Samsung DeX, pentru cei care au nevoie sa-si extinda experienta mobila catre desktop ¬ chiar daca sunt pe teren, la birou sau acasa.

In 15 septembrie va ajunge la primii clienti si va fi disponibil in patru culori: negru, gri, auriu si albastru, denumirile comerciale fiind Midnight Black, Orchid Gray, Maple Gold asi Deepsea Blue.