​Apple va organiza pe 12 septembrie un mare eveniment de presa la care va fi lansat noul iPhone, editie aniversara de 10 ani de la care utilizatorii au asteptari uriase. Zvonurile sunt ca modelul de top va avea ecran de 5,8 inci si ca ar putea costa peste 1.200 de dolari. Evenimentul se va tine la noul sediu circular al Apple care va fi, se pare, complet gata pana la final de an, dupa investitii totale de 5 miliarde dolari.

Foto:

Sunt multe zvonuri legate de posibilele terminale pe care compania condusa de Tim Cook le-ar putea lansa. CNN scrie de iPhone 7S si 7S Plus, dar mai ales de "vedeta" iPhone 8 care ar putea avea ecran de 5,8 inci. Ca si comparatie, iPhone 7 are ecran de 4,8 inci, iar 7 Plus, de 5,5 inci.

Se speculeaza ca va disparea butonul fizic de Home, ca va fi disponibila incarcarea wireless, dar si ca va fi prezenta tehnologia de recunoastere faciala pentru a debloca telefonul.si a face plati.

Apple vinde aproximativ 200 de milioane de iPhone-uri/an, cel mai bun trimestru fiind al patrulea cand cand s-au depasit 70 de milioane de unitati (Q4 2014, 2015 si 2016). Trimestrul trecut s-au vandut 41 milioane unitati.

Alt lucru special legat de eveniment este ca se va tine la noul sediu circular al Apple, supranumit "farfuria zburatoare". Se spune ca pana la final de an lucrarile vor fi gata, iar 12.000 de angajati ai companiei se vor muta in asa-numitul Apple Park.