​Doua site-uri cunoscute - MacRumors si 9to5Mac - au obtinut informatii despre mult-asteptatul eveniment pe care Apple il va organiza marti seara. Se pare ca numele iPhone-ului aniversar care va costa peste 1.000 de dolari va fi iPhone X, iar celelalte doua smartphone-uri ce vor fi prezentate se vor numi iPhone 8 si iPhone 8 Plus.

HotNews.roFoto: Hotnews

Se speculeaza ca la noul iPhone X va disparea butonul fizic de Home, ca va fi disponibila incarcarea wireless, dar si ca va fi prezenta tehnologia de recunoastere faciala pentru a debloca telefonul si a face plati.

Zvonurile mai indica faptul ca noul iPhone va avea ecran OLED, dar si ca autonomia bateriei va fi mai mare. iPhone X ar putea avea ecran de 5,8 inci. Ca si comparatie, iPhone 7 are ecran de 4,8 inci, iar 7 Plus, de 5,5 inci.

Alte zvonuri indica faptul ca iPhone 8 va avea ecran de 5 inci. iPhone X si 8 Plus vor avea memorie RAM de 3 GB, iar iPhone 8, de 2 GB. iPhone X va avea pe spate camera de 12 MP, pe fata va fi de 7 MP, iar procesorul va fi A11.

Cel mai controversat lucru este insa legat de pret: se speculeaza ca va fi cel mai scump iPhone lansat vreodata, cu un pret de pornire in SUA de peste 1.000 de dolari, mult fata de cei 749 dolari, cat costa in prezent iPhone 7 Plus. In aceste conditii, pretul de pornire in Europa va fi de peste 1.000 de euro si, daca va fi asa, telefonul se va vinde la inceput la peste 5.000 de lei in tara.

Apple vinde aproximativ 200 de milioane de iPhone-uri/an, cel mai bun trimestru fiind al patrulea cand cand s-au depasit 70 de milioane de unitati (Q4 2014, 2015 si 2016). Trimestrul trecut s-au vandut 41 milioane unitati.

E de asteptat ca marti Apple sa lanseze si un nou ceas Apple si o nua generatie a castilor wireless AirPods.

Evenimentul se va tine in Steve Jobs Theater, o sala de 1.000 de locuri de la noul sediu Apple. Compania are o capitalizare de peste 800 miliarde dolari si rezerve de 250 miliarde dolari.