​Cativa posesori de iPhone 8 Plus din China, Japonia si Taiwan spun ca bateria telefonului s-a umflat si carcasa s-a deschis, scrie USA Today. Nu s-a raportat niciun incident in care telefonul sa se fi supraincalzit, iar numarul de cazuri raportate este de cinci. Noul iPhone 8 s-a lansat pe 22 septembrie. Apple spune ca investigheaza problema.

Telefoanele prezentate de Apple in septembrieFoto: Apple

In cele cateva cazuri bateria s-a umflat si carcasa s-a desfacut. Intr-un caz bateria s-a umflat lin timp ce telefonul era la incarcat, in altele telefonul a sosit asa in cutia livrata de curier.

Nu s-a raportat niciun incident in care telefonul sa se fi incalzit sau sa fi luat foc si nu sunt semne ca ar fi o problema atat de grava cum a fost la Samsung Note 7, telefon pe care compania l-a retras de la vanzare.

Primele relatari despre problema au aparut pe 26 septembrie cand o cumparatoare din Taiwan a povestit ca bateria s-a umflat. Site-ul MacRumours scrie ca sunt informatii despre numai cinci cazuri.

Cea mai recenta relatare vine din China unde publicatia ThePaper.cn scrie despre un client din Guangzhou care a primit iPhone-ul cu bateria umflata si l-a returnat.

iPhone 8 Plus costa in Romania de la 4.000 lei in versiunea cu 64 GB stocare, pana la 5.000 lei in versiunea cu 256 GB.