Sony a readus dupa un deceniu pe piata cainele robotic Aibo care acum este dotat si cu inteligenta artificiala, poate sa se contecteze la o aplicatie de pe telefon si poate raspunde la comenzi vocale. Compania spune ca robotul "invata" in timp "harta" casei si, fiind conectat la cloud, deprinde si preferintele stapanilor si isi poate schimba "personalitatea" in functie de acestea. Robotul se lanseaza in Japonia si costa 1.700 de dolari, existand si un abonament de 27 dolari/luna la serviciile de cloud care permit diverse upgrade-uri ale cainelui.

Cainele robotic Sony AiboFoto: Captura YouTube

Sony a mai vandut un caine robotic intre 1999 si 2006, iar acum revine cu o versiune moderna despre care spune ca datorita unor "muschi robotici" imita extrem de bine miscarile unui caine real.

Pe post de ochi sunt doua ecrane OLED mici cu care cainele poate mima diverse expresii nuantate, fie ca este vorba de bucurie sau mirare. Aibo raspunde la comenzi vocale, poate fi conectat la smartphone printr-o aplicatie si, cu timpul, poate vedeni un fel de asistent vocal, pe langa un animal virtual de companie.

Sony se bazeaza pe o companie din California, Cogitai, care a creat un soft ce ajuta cainele virtual sa invete din interactiunile cu cei din jur si sa-si schimbe comportamentul.

Aibo poate recunoaste fetele celor din casa si poate face fotografii pe care stapanii sai sa le acceseze in cloud, lucru ce ii va nelinisti pe multi dintre cei care tin la intimitate .

Sony va comercializa si accesori pentru robotel: spre exemplu un os de palstic, la 25 de dolari.

Surse: Bloomberg, AFP