Compania americană Fitbit, care anul trecut a deschis un centru de cercetare la București, a lansat joi în țară cel de-al doilea său smartwatch, model care se găsește la prețuri ce pornesc de la 1.000 de lei. Versa vine cu funcționalități precum monitorizarea activităților fizice, a ritmului cardiac și a ciclurilor de somn, alături de antrenamante video cu instrucțiuni detaliate. Modelul de top al Fitibit este Ionic, care costă în jurul a 1.500 de lei în țară.

Fitbit VersaFoto: Fitbit

La Versa a contribuit și centrul de cercetare deschis anul trecut în București de compania americană, centru unde lucrează acum 150 de angajați, o zecime din efectivele globale ale Fitbit. Compania are o capitalizare de 1,3 miliarde dolari și vinde anual aproximativ 9-10 milioane de terminale conectate.

Pentru Versa s-a lucrat la București pe partea hardware și software și a fost utilizată și experiența Vector Watch la capitolul baterie, Versa având o autonomie de patru-cinci zile, a spus pentru HotNews.ro, Vincent Lamoureux, director pentru piețe noi la Fitbit.

Ceasul are ecran de 1,34 inci, rezoluția este 348x250 pixeli, iar ceasul este rezistent la apă.

Fitbit Versa vine cu sistemul de operare Fitbit OS 2.0, Detalii relevante din aplicație sunt acum integrate și direct pe ceas, printre care:

⦁ Informațiile despre activitatea fizică din fiecare zi: Utilizatorii vor vizualiza, direct pe ecranul ceasului, informații despre starea lor de sănătate și de fitness, un istoric al activităților fizice realizate sau al ritmului cardiac.

⦁ În timp, produsul va evolua pentru a devei din ce în ce mai adaptat nevoilor utilizatorilor săi. Astfel, anul acesta, produsul va integra și alte funcționalități noi precum remindere, date importante, un sumar al orelor dormite, și sfaturi practice pentru îmbunătățirea stării de sănătate oferite pe baza informațiilor colectate în aplicația Fitbit.

Din luna mai, Versa va avea si funcționalități noi precum:

⦁ Opțiunea de răspunsuri rapide pentru posesorii de telefoane inteligente cu sistem de operare Android. Aceștia vor putea răspunde la mesajele text primite pe telefon sau în aplicații precum WhatsApp și Facebook Messanger folosind diferite tipuri de răspunsuri redactate de până la 60 de caractere.

⦁ Platforma pentru monitorizarea sănătății la femei. Din luna mai, doamnele ce folosesc brățări sau ceasuri inteligente Fitbit își vor putea monitoriza calendarul perioadelor menstruale și simptomele avute, direct în aplicația Fitbit. Mulțumită acestei noi funcții, utilizatoarele Fitbit vor putea vizualiza, într-un singur ecran, informații detaliate despre corpul și activitatea lor fizică. Pentru ceasurile Fitbit Ionic și Versa, informația va fi disponibilă atât în aplicație, cât și direct pe ceas.

Versa este cel mai ușor smartwatch cu carcasă metalică realizat până în prezent de companie Produsul oferă opțiunea de răspunsuri rapide disponibilă acum pentru utilizatorii de Android, acces rapid în contul de Deezer și o autonomie a bateriei de peste patru zile. Fitbit Versa este un smartwatch rezistent la apă.