Samsung Electronics a anunțat lansarea noului Galaxy A9, un smartphone care dispune de patru camere foto pe partea din spate. Modelul este gândit pentru tinerii care postează des pe rețelele sociale și vor fotografii luminoase, cadre ample și portrete artistice. Compania spune că modelul de 600 de euro se încadrează în gama medie, are un preț catalogat ca fiind convenabil și nu trebuie comparat cu modelele de vârf de gamă ale Samsung sau ale concurenței.

Samsung Galaxy A9Foto: Hotnews

În dorința de a se diferenția față de alți producători, mai ales că telefoanele seamănă mult între ele, Samsung a lansat un model ce are patru camere pe partea din spate. Compania simte și presiunea rivalilor din China care au venit cu prețuri mult mai mici la specificații asemănătoare. La prețul de 600 de euro, A9 poate fi încadrat între gama medie și flagship-uri.

De ce era nevoie de patru camere? Cei de la Samsung spun că tinerii vor fotografii tot mai sofisticate pe care să le pună pe rețelele sociale, iar acest telefon este potrivit.

Ce fac camerele. ”Prima cameră, de 5 MP, ne oferă posibilitatea de a modifica câmpul de profunzime și o putem face și înaintea realizării fotografiei, dar și după realizarea fotografiei. A doua cameră este cea principală, de 24 MP, având o diafragmă f 1/7 pentru fotografii luminoase și clare atât ziua, cât și noaptea. A treia cameră, cea telephoto, permite un zoom optic 2x, iar a patra este ultra-wide și permite o surprindere amplă de 120 de grade. În mod normal o lentilă surprinde la 77 de grade”, explică Alin Pătrășcanu de la Samsung. El spune că fotografiile panoramice vor fi mai ample și mai ușor de realizat.

Reprezentantul Samsung spune că că Galaxy A9 este un produs din gama medie cu un preț catalogat ca fiind convenabil și că este nepotrivită compararea acestui model cu telefoanele de vârf de gamă ale concurenței. ”Este un produs cu un preț convenabil și ne-am dorit ca el să includă multe caracteristici preluate din produsele noastre de top și să oferim această performanță și într-un produs accesibil cât mai multor clienți”.

Comparațiile cu modelele de vârf de gamă au apărut fiindcă după ce prețul lui Galaxy S9 a scăzut, A9 ajunge să fie mai scump ca el.

Cele mai multe telefoane vândute în lume sunt din gama medie și publicațiile internaționale încadrează aici telefoanele care costă între 200 și 500 de dolari (în SUA), de lire (în UK) și de euro (În Europa de Vest).

Specificații Galaxy A9

Ecran: 6.3” Full HD+ Super AMOLED, 1080x2220 (

Dimensiuni și greutate: 162.5 x 77 x 7.8 mm, 183g

Memorie: 6GB RAM, 128GB + MicroSD Slot (până la 512GB)

Baterie: 3.800 mAh

Sistem de operare: Android 8.0 Oreo

Camere foto

Pe spate: quad camera

- Camera principală : 24MP AF, F1.7

- Telephoto : 2X optical zoom, 10MP AF, F2.4

- Ultra Wide : 120°, 8MP, F2.4

- Depth : 5MP, F2.2

Frontală: 24MP, F2.0