​Compania LG a prezentat la târgul CES Las Vegas un nou model de televizor care se poate plia sub forma unui tub, model care va fi lansat în acest an. Mai multe companii au prezentat concepte de televizoare ce se pot ”împături”, iar unii analiști spun că 2019 va fi anul în care aceste modele vor ajunge în magazine. Totuși, vor mai trece ani până când tehnologia va fi acceptabilă la preț pentru publicul larg.

LG SIGNATURE OLED TV RFoto: LG Electronics

Televizorul OLED de la LG are diagonală de 65 de inci și se rulează în totalitate în baza sa high-tech dacă posesorii nu vor să-l mai vadă în cameră. Apoi, când utilizatorii vor să vizioneze ceva, televizorului i se poate comanda să iasă din baza sa și operațiunea durează 10-15 secunde.

Cei de la LG, care au prezentat și anul trecut un concept de televizor pliabil, spun că tehnologii ce păreau de ordinul filmelor SF au devenit realitate.

Nu se știe când va fi lansat acest model, dar compania a lăsat de înțeles că va fi în acest an. Nu au fost comunicate prețuri, dar putem estima că televizorul va costa peste 10.000 de euro.

Televizorul poate fi controlat și prin comenzi vocale Amazon Alexa, iar pe el poate fi instalată și aplicația Apple AirPlay 2.

Surse: AFP, CNET