O companie americană ce a creat o jucărie sexuală sofisticată dedicată femeilor a primit inițial un premiu pentru inovare și avea dreptul să expună la CES, dar organizatorii târgului au retras premiul și au interzis companiei să aibă stand, scrie The Guardian. Cei de la compania Lora DiCarlo acuză organizatorii de discriminare și spun că sunt ostili față de femei, în timp ce permit expunerea de jucării sexuale pentru bărbați.

Jucaria OseFoto: LoraDiCarlo

Produsul companiei fusese premiat la categoria ”Robotică” la CES 2019 Innovation Awards, dar o lună mai târziu premiul le-a fost retras de organizatorii târgului CES și companiei i s-a interzis prezența, pe motiv că exponatul se încadrează la categoria celor ”imorale, indecente și obscene”.

Între septembrie și noiembrie a avut loc un schimb de scrisori între companie și organizatorii CES, aceștia spunând că au greșit încă din prima fază când au acceptat în concurs jucăria sexuală. Cei de la CES și-au cerut scuze și au spus că vor returna companiei taxa de participare.

Controversata jucărie este un fel de dildo high tech despre care compania spune că poate oferi orgasme multiple, descrierea în engleză fiind expresivă: “the holy grail of orgasms — the blended orgasm.”

Este primul produs al companiei care se mândrește că acest ”device hands-free” a fost creat de o echipă formată aproape în totalitate din femei. Dispozitivul numit la început Vela și apoi Ose ”folosește tehnologie micro-robotică de ultimă oră ce mimează toate senzațiile gurii, limbii și degetelor, pentru o experiență similară cu cea avută cu un partener real”.

Lora Haddock, fondator și CEO la Lora DiCarlo, spune că se simte insultată și că la CES sunt permise jucării sexuale pentru bărbați, cum ar fi roboți cu aspect feminin, în timp ce orice obiecte sexuale destinate femeilor sunt interzise. ”Nu poți pretinde că ești echilibrat dacă permiți expunerea unui robot sexual pentru bărbați, dar nu și a unui aparat de masaj vaginal care oferă orgasme multiple”, spune Haddock.

Cei de la companie spun că Ose este un gadget sofisticat ce se încadra fără probleme la categoria ”Robotică și Drone”, adăugând că au fost depuse și opt cereri pentru brevete de invenție care acum sunt în faza de examinare.

Surse: Guardian, VentureBeat