Huawei s-a întrecut pe sine cu ultimele telefoane lansate anul trecut, cel mai performant model, Huawei P20 Pro oferind o cameră care îi face până și pe profesioniștii cu aparate foto de mii de euro să renunțe la ele în favoarea unui telefon care le încape în buzunar și oferă o calitate asemănătoare a pozelor.

Huawei a beneficiat în ultimii ani de un parteneriat extrem de productiv cu Leica, unul din cele mai mari nume din industria foto. Iar în timp ce modelele mai vechi de telefoane care aveau încastrate camere Leica păreau mai mult o reclamă reciprocă decât un design obținut prin colaborare, camerele ulterioare au arătat însă că cele două companii au făcut eforturi majore împreună în numele performanței și a calității pozelor.

Huawei P20 Pro are trei senzori diferiți de imagine, fiecare având propriul lui scop. Dacă vrei să folosești camera unui Huawei P20 Pro la capacitate maximă, trebuie să activezi dimensiunea imaginii la 10 MP. Huawei P20 Pro face poze extraordinare la lumina zilei, iar în timpul nopții vei descoperi că întrece pe departe cele mai bune telefoane, inclusiv Google Pixel 2XL, anterior încoronat drept regele pozelor la lumină slabă.

Huawei P20 Pro are un senzor care duce pozele la lumină slabă la cu un totul alt nivel, extrăgând lumină chiar din ipostaze pe care ochiul uman nu le observă.

De asemenea, zoom-ul de pe cameră este cel mai bun pe care îl poate avea un telefon, chiar mai bun decât cel de pe un iPhone X. Acest lucru poate fi atribuit zoom-ului 5X hibrid cu care Huawei P20 Pro defilează.

Huawei P20 Pro se întrece pe sine și cu camera de selfie de înaltă rezoluție de 24 MP, precum și cu toate facilitățile unei camere de selfie la care te-ai aștepta. Acestea includ modul portret și funcțiuni de înfrumusețare, precum și caracteristici de recunoaștere facială și audio.

Huawei a implementat, de asemenea, cea mai folositoare cameră AI întâlnită până acum, deși în unele dăți ai putea avea instinctul de a o opri, pentru că filtrele s-ar putea să ți se pară prea agresive. De asemenea, când fotografiezi un document, camera ar putea să îți sugereze să extragi textul din acesta, deși nu vrei asta.

Capabilitățile video ale Huawei P20 Pro sunt, pe de altă parte, destul de standard și nu deosebesc telefonul de celelalte dispozitive de pe piață. Se pare că Huawei a prioritizat capacitățile foto ale camerei și scorul DXO, care măsoară calitatea fotografiei, în loc să dezvolte capacități noi sau unice pe partea video.

Cu toate acestea, Huawei P20 Pro filmează destul de bine în lumină slabă. Dacă înregistrezi la numai 1080P, există numeroase facilități video disponibile, dar dacă înregistrezi în 4K, ceea ce ar fi de fapt recomandat, atunci pierzi toate aceste facilități, precum stabilizare și focalizare predictivă.

Telefonul mai are un mod slow-motion de 960 de cadre pe secundă, dar acesta nu este la fel de bun ca cele asemănătoare de pe dispozitivele Samsung sau Sony.

Cu toate aceste limitări, însă, Huawei P20 Pro este încă telefonul cu cea mai bună cameră din lume.