Și anul trecut, la fel ca în anul anterior, Apple a anunțat că lansează trei telefoane în același timp, iar toate denumirile pe care le-a adus acestora – iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone XR a devenit dificil să înțelegi care este diferența între ele și ce telefon ți se potrivește. Să alegi un nou iPhone nu este la fel de greu cum ai putea crede. Ignoră numele confuze și concentrează-te doar asupra unuia sau a două lucruri mai importante pentru tine, fie că este vorba de un ecran gigantic, de o cameră de încredere sau de culori care se potrivesc stilului tău.

Logo AppleFoto: Hotnews

Asemănări

În primul rând, să examinăm (multe dintre) lucrurile pe care cele trei noi iPhone-uri le au în comun.

De data aceasta, Apple a pus aceleași componente de bază în fiecare din cele trei dispozitive iPhone din 2019. Există diferențe atunci când vine vorba de dimensiunea ecranului, capacitatea bateriei și camera, dar asemănările sunt foarte mari:

  • Procesorul: toate cele trei noi iPhone-uri împărtășesc cel mai recent procesor Apple A12 Bionic, un cip de 7nm, care, potrivit companiei, reprezintă o descoperire a puterii computaționale mobile. Cele două nuclee de performanță sunt "cu până la 15 procente mai rapide" decât iPhone X, în timp ce cele patru nuclee sunt cu până la 50% mai eficiente. Procesorul este cu până la 50% mai rapid.
  • Camera principală: XR ar fi putut să aibă un teleobiectiv / zoom, însă are exact aceeași cameră f / 1,8 de 12 megapixeli ca iPhone XS și iPhone XS Max. Apple spune că pe fiecare dintre cele trei modele camera utilizează un senzor complet nou (cu pixeli mai mari) și este capabil de Smart HDR, care produce fotografii cu "interval dinamic mult mai mare" și cu mai puțin zgomot la lumină scăzută. La fel ca anul anterior, toate telefoanele iPhone noi pot fotografia 4K video la 60 fps și 1080p slo-mo la 240 fps.
  • Camera TrueDepth orientată spre față: camera pentru selfie, Face ID, Animoji și Memoji este aceeași pentru toate cele trei noi iPhone-uri. Are un senzor f / 2,2 de 7 megapixeli.
  • Display True Tone: Deși folosesc diferite tehnologii de afișare, iPhone XS și XR includ ambele tehnologia True Tone a Apple, care ajustează temperatura afișajului pentru a se potrivi cu iluminatul ambiental din jurul tău.
  • Face ID mai rapid. Toate telefoanele au sistemul Face ID, de identificare a feței, mai rapid.
  • Încărcare mai rapidă fără fir: Apple spune că toate modelele sale 2018 suportă o încărcare mai rapidă.
  • Suport dual SIM: noile dispozitive iPhone sunt capabile să susțină două cartele, incluzând atât eSIM, cât și o cartelă fizică nanoSIM în telefon.
  • Toate vin cu un încărcător lent de 5W și nu dispun de un adaptor pentru căști.

Diferențe

iPhone XS Max va fi telefonul de care ai nevoie dacă îți dorești cel mai mare ecran vreodată al unui iPhone. Vei primi un ecran de 6,5 inci într-o formă puțin mai mică decât a iPhone 8 Plus. Celălalt beneficiu este durata de viață a bateriei. Apple spune că iPhone XS Max depășește rezistența iPhone X cu 90 de minute.

iPhone XS este telefonul pe care trebuie să îl cumperi dacă vrei un telefon super puternic ce poate fi mânuit cu o singură mână și dacă ai nevoie de cameră duală. iPhone XS oferă o rafinare modestă a designului elegant pe care Apple l-a introdus prin iPhone X. Este însă mai puternic și este mai rapid datorită tehnologiei LTE gigabit. Camera este mai bună și există și alte îmbunătățiri, cum ar fi rezistența la apă mai bună (acum IP68). În cazul în care iPhone XS Max este prea mult pentru tine, iPhone XS vine într-o dimensiune mai prietenoasă cu aceleași caracteristici.

iPhone XR este telefonul pe care îl alegi dacă vrei culoare, cea mai bună durată de viață a bateriei și un echilibru bun pentru toate celelalte caracteristici.