​Sony a adus foarte multe tehnologii noi pe piață și este clar că nu face rabat în ceea ce privește calitatea produselor sale și deși au una dintre cele mai bune console de jocuri video, PlayStation, și poate unele dintre cele mai bune televizoare, cei de la Sony nu s-au oprit aici și au acaparat și piața aparatelor de fotografiat.

Aparat foto Mirrorless Sony Alpha A7Foto: eMAG

Prima cameră de fotografiat digitală a celor de la Sony a apărut în 1988. S-a numit Mavica și funcționa cu un display de televizor. Cei de la Sony nu au mai creat un alt aparat de fotografiat până în 1996 când au lansat primul model Sony Cyber-shot. Ulterior, în 1998, aceștia au adus pe piață primul lor model de cameră de fotografiat ce avea slot de card, majoritatea camerelor de până atunci folosind doar memorie internă.

În prezent, cei de la Sony nu se mai axează în mod special pe modelele DSLR. Au, întra-adevăr, gama Cyber-shot cu modele pentru fotografi de la începători la avansați, dar atenția lor se concentrează asupra aparatelor de fotografiat mirrorless. În 2010, aceștia au lansat Sony NEX-3 și Sony NEX-5, camere de fotografiat mirrorless cu obiective interschimbabile. Pentru o cameră mirrorless, la acea vreme, specificațiile erau printre cele mai bune, singura diferență dintre cele două modele fiind aceea că NEX-3 filma 720p în timp ce NEX-5 putea filma cu o calitate de până la 1080p. Modelele NEX aveau să fie o matrice foarte bună pentru ceea ce avea să urmeze.

2013 a reprezentat anul în care Sony a început să domine piața aparatelor de fotografiat mirrorless. În acest an au fost lansate A7 Sony și A7R Sony. Majoritatea aparatelor mirrorless de atunci aveau fie senzor APS-C sau senzor micro 4/3, dar cei de la Sony nu s-au limitat la atât și au folosit un senzor full-frame CMOS de 24.3 megapixeli, respectiv 36.4 megapixeli, schimbând cu totul ideea de până atunci asupra aparatelor de fotografiat mirrorless. Deși Leica M9 a fost primul mirrorless cu senzor full-frame, A7 Sony și A7R Sony au fost primele care au avut un sistem de autofocus și au venit cu multe alte specificații în plus ce au ridicat standardul aparatelor de fotografiat mirrorless.

A7 Sony – oferte emag.ro

În 2014, Sony nu a ezitat să lanseze un nou model îmbunătățit, Sony A7 II și Sony A7R II. Acestea prezentau îmbunătățiri ale specificațiilor, dar ceea ce a fost cu adevărat impresionant era faptul că Sony utiliza pentru prima oară în lume, pe o cameră full-frame, un mecanism de stabilizare pe cinci axe. Acest lucru a fost surprinzător pentru că nimeni nu se gândea că este posibil să integrezi un mecanism atât de complex într-o cameră atât de compactă precum A7.

Patru ani mai târziu, în 2018, Sony a lansat ceea ce avea să fie cea mai bună cameră de fotografiat mirrorless din lume, cel puțin în acel an. Sony A7 III și Sony A7R III s-au lăsat mult așteptate, dar odată lansate, acestea au reprezentat un nou standard pentru aparatele mirrorless. Autofocus pe ochi, un număr impresionant de puncte de focalizare, filmare 4k și o durată de viață absolut impresionantă pentru un mirrorless sunt doar câteva din specificațiile noi ale acestor camere.

A7 Sony

Și când ne gândeam că mai mult și mai bine de atât nu se poate, în acest an, cei de la Sony au lansat a patra generație de A7. Exact cum ne-a obișnuit, compania Sony aduce și de această dată noutăți din punct de vedere al tehnologiei, Sony A7R IV fiind camera full-frame cu cel mai mare număr de megapixeli de pe piață (61 de megapixeli), detronând-ul pe Canon EOS 5DSR.

Bineînțeles că aceasta nu este singura diferență, Sony actualizând multe dintre specificațiile aparatelor de fotografiat.