Compania Sony a anunțat că PS5 se va lansa global la sfârșitul anului 2020. Consola va fi însoțită și de un nou controller care va folosi o tehnică nouă de vibrație pentru o experiență îmbunătățită de gaming, conform BBC.

PlaystationFoto: Flickr

Președintele companiei Sony, Jim Ryan, a anunțat într-o postare pe blog că noua consolă PS5 va fi lansată la nivel global în vacanța de iarnă a anului 2020. Consolă va avea o nouă unitate centrală cu cele mai noi tehnologii care va tăia din timpul de încărcare al jocurilor și instalarea acestora. Graficile vor fi și ele îmbunătățite pentru un mai bun efect de lumină în jocuri.

Se pare că noua consolă a celor de la Sony va avea îmbunătățiri similare cu Project Scarlett, o altă consolă produsă de Microsoft. Și această consolă va fi disponibilă în iarna anului 2020.

Jim Ryan a spus că este vorba mai mult despre ceea ce simte jucătorul care este în contact direct cu consola. El este de părere că pe PS5, totul va fi diferit atunci când vine vorba de ceea ce va simți jucătorul atunci când joacă jocul preferat. Ceea ce este important în opinia lui Jim Ryan este ca jucătorul să simtă că totul este mai realist, transpunându-l chiar în acel univers. Încă nu există poze cu noua consolă sau informații despre ce jocuri vor fi lansate. Noile informații vin într-un moment în care jocurile fizice nu mai sunt populare, această industrie îndreptându-se spre jocuri online sau cele pe telefon.