Cererea pentru sisteme de gaming a crescut simțitor în ultimele două luni. Nu este de mirare – pandemia ne ține mai mult în casă, iar timpul liber a crescut. Cu toate astea, multă lume nu are bugetul nelimitat pentru un laptop de gaming care să redea cât mai fluid absolut toate detaliile. Pentru cei care își doresc un laptop ieftin, dar care să ofere satisfacția rulării celor mai recente jocuri, selecția realizată de Windows Central este binevenită:

Laptopuri ieftineFoto: eMAG

Cel mai bun laptop ieftin de gaming:

HP Pavilion 15t HP Pavilion 15t este cea mai accesibilă gama de laptopuri a companiei, iar variantele menite gaming-ului urmează exemplul. Ai un preț atractiv, dar un hardware serios, care merită luat în calcul dacă vrei pur și simplu un laptop bun pentru gaming la rezoluție 1080p.

Procesorul este un Intel Core i7 sănătos, iar placa grafică este un NVIDIA GTX 1650 cu 4 GB de VRAM. Aceasta este o placă grafică mobilă destul de bună și una care ar trebui să poată face față jocurilor moderne la setări și număr de cadre pe secundă decente. Nu este cel mai bun laptop de gaming și nici nu va câștiga medalii în concursuri, dar pentru prețul său este cea mai bună alegere.

Locul secund: Dell G3 15

Dell oferă o mulțime de laptopuri pentru jocuri la diferite configurații și niveluri de preț. G3 15 (3950) este un notebook pentru jocuri la preț accesibil, cu un design mai subtil decât ceea ce aștepți să vezi într-un produs destinat gamerilor. Este subțire, ușor și e suficient de competent unde contează cel mai mult: componentele interne.

Îți recomandăm configurația de 800 USD, care este echipată cu un procesor Intel Core i5-9300H, NVIDIA GTX 1650, SSD de 128 GB cu HDD de 1 TB și 8 GB RAM. Există o opțiune mai accesibilă decât aceasta, dar treci de la placa 1650 la 1050 și credem că pe termen lung cei 50 de dolari cheltuiți în plus vor merita.

Singurul dezavantaj al acestui laptop solid este ecranul, care este puțin slab din punct de vedere al luminozității și al saturației.

Cel mai bun laptop ieftin de gaming pe platforma AMD: ASUS TUF FX505

AMD nu a avut cea mai bună experiență cu seria mobilă Ryzen 3000. Procesoarele nu sunt groaznice, dar pur și simplu nu sunt suficient de bune pentru a depăși ceea ce Intel oferă. Totuși, ASUS TUF FX505, cu un procesor AMD Ryzen 7 3750H, placă video GTX 1660 Ti GPU, 16 GB RAM și 1 TB de stocare HDD cu un SSD rapid de 256 GB este o configurație excelentă pentru jocuri.

La aproximativ 1.000 de dolari, este o achiziție bună dacă vreii unul dintre cele mai accesibile laptopuri GTX 1660 Ti. Ecranul 1080p de 120Hz inclus este adaptat perfect pentru cei care vor un gaming extrem de fluid. Spațiul de stocare disponibil de 1 TB de HDD înseamnă că poți instala cât mai multe jocuri.

Cel mai bun laptop de gaming, cu ecran de 15”: HP OMEN 15t

HP OMEN 15t este o variantă serioasă de laptop pentru gaming. Nu este cea mai scumpă, nici cel mai accesibilă. Primești cel puțin o placă video GTX 1650 și un procesor Intel Core i7-9750H, dar acestea pot fi actualizate până la un RTX 2080 și, respectiv, Core i9-9880H. Pentru prețul de bază și configurația modelului, aceste specificații sunt suficient de bune pentru majoritatea gamerilor ce își doresc portabilitate.

Cea mai bună parte este alegerea ecranului. Acest OMEN 15t poate fi echipat cu un panou 4K, dar recomandăm ecranele 144Hz sau 240Hz 1080p pentru a te bucura cu adevărat acest laptop destinat jocurilor la potențialul maxim. Dacă ai în gând economisirea de bani, modelul de bază vine cu un display de 60Hz, care nu este genial.

Trecerea la un ecran de 144Hz merită cei 100 USD.

Cel mai bun laptop de gaming din categoria “de buget”: Acer Nitro 5

Acer’ Nitro 5 este un laptop de gaming cu adevărat prietenos cu bugetul tău. Nu numai că este cel mai accesibil laptop din lista noastră, dar are un GPU dedicat. NVIDIA GTX 1050 nu este o placa spectaculoasa, dar la acest pret se descurca bine. Alături de un procesor Intel Core i5, ai o platformă excelentă pentru jocuri portabile pe PC.

Această combinație este ideală pentru jocurile la rezoluție 1080p, maximul pe care îl poate oferi ecranul Totuși, sunt niște minusuri de care trebuie să ții cont la acest laptop. Pe lângă SSD-ul rapid și 8 GB RAM, spațiul disponibil de stocare este limitat la doar 256 GB. Această „cantitate” se va dovedi rapid insuficientă, mai ales că trebuie să ai loc pentru Windows, aplicații și toate jocurile pe care ți le dorești.

Placa grafică se va chinui să țină pasul cu cele mai solicitante jocuri, așa că este indicat să te joci cu setările grafice ale jocului până obții echilibrul dintre performanță și detalii.

Ce model ai alege pentru gaming în vremuri de izolare?