Vrei să îți achiziționezi un laptop Lenovo, dar nu știi ce model să alegi? În acest articol îți vom prezenta cel mai bun laptop Lenovo, pentru fiecare activitate. Astfel, vei afla care este cel mai bun laptop Lenovo pentru gaming, pentru business și pentru activități uzuale.

Laptop LenovoFoto: eMAG

Deși laptopurile Lenovo sunt considerate mai slabe, din punct de vedere al performanțelor, în comparație cu modelele de la ASUS sau de la HP, multe laptopuri Lenovo au specificații foarte bune.

De asemenea, laptopurile de la această companie sunt mai ieftine, având un raport calitate preț mai bun.

Cel mai bun laptop Lenovo de gaming

Atunci când vine vorba de laptopuri de gaming, firma Lenovo a început să fie apreciată de către gameri. Seria de laptopuri Legion este una bună, performantă și cu prețuri decente. Desigur, prețul nu este unul foarte scăzut datorită performanțelor ridicate. Însă, în comparație cu alte firme producătoare de laptopuri de gaming, Lenovo nu face laptopuri foarte scumpe.

Cel mai bun laptop de gaming de la Lenovo este Lenovo Legion Y7000. Acest model de laptop are un preț destul de piperat, de aproximativ 4400 de lei. În schimb, și performanțele sunt pe măsură.

Laptopul Lenovo Legion Y700 are procesor hexa-core Intel Core i7 din a 9-a generație pentru cerințele avansate specifice gaming-ului. În momentul actual, procesorul Intel Core i7 este unul dintre cele mai bune de pe piață, fiind depășit doar de Intel Core i9. Din păcate, puține laptopuri au Intel Core i9, iar prețurile acestora sunt foarte mari.

De asemenea, acest laptop are chipset video performant, modelul GeForce GTX 1650 4GB. Este o placă video potrivită pentru gaming deoarece oferă o performanță suplimentară atunci când joci diferite jocuri, în special cele online.

Are o capacitate de stocare de tip SSD cu spațiu de stocare de 512GB.

Cel mai bun laptop Lenovo pentru business

Dacă ai nevoie de un laptop potrivit pentru business, atunci poți opta pentru laptop Lenovo IdeaPad 5 14IIL05. Acest model poate fi achiziționat la prețul de aproximativ 3500 de lei. La fel ca modelul prezentat în secțiunea de gaming, și acest laptop Lenovo este unul foarte performant.

Sunt multe modele Ideapad însa acesta prezintă procesor Intel Core i7, ceea ce va fi de mare ajutor atunci când ai mai multe tab-uri deschise și lucrezi concomitent la rapoarte. De asemenea, este perfect pentru momentele în care ai prezentări. Este un laptop portabil, fiind foarte ușor. Acest lucru este un avantaj atunci când ai întâlniri de afaceri unde trebuie să le arăți clienților diferite produse.

Cel mai mare avantaj al acestui laptop este faptul că are o autonomie a bateriei de peste 8 ore. Astfel, poți să îți și uiți încărcătorul acasă când pleci la birou.

Din păcate, placa video este Intel Iris Plus Graphics. Deși Intel este foarte apreciat atunci când vine vorba despre procesoare, pe parte de plăci video, nu sunt cei mai buni jucători de pe piață.

Cel mai bun laptop Lenovo pentru activități uzuale

Cauți un laptop pentru a te uita la seriale sau pentru a îl folosi la facultate? Atunci poți opta pentru un model performant, dar care să nu îți golească buzunarul. Dacă nu folosești laptopul pentru sarcini de serviciu sau pentru gaming, atunci poți opta pentru laptopul Lenovo ThinkPad T450. Acest model poate fi achiziționat la prețul de 1600 de lei.

Chiar dacă are un preț mai mic, asta nu înseamnă că are performanțe scăzute. De exemplu, acest laptop vine cu procesor Intel Core i5, potrivit pentru navigarea pe internet și uitatul la video-uri sau la seriale.

În ceea ce privește placa video, acesta este tot de la Intel. Astfel, nu este potrivit pentru activități de grafică și design.

Acestea sunt cele mai bune laptopuri Lenovo, în funcție de activitatea pe care urmează să o desfășori cu ajutorul lor.

Îți recomandăm să alegi un laptop potrivit pentru nevoile tale. Dacă vrei un laptop de gaming, dar nu îți permite bugetul să alegi varianta Legion Y7000, poți să optezi pentru oricare alt model din seria Legion. Alege un laptop potrivit pentru bugetul tău.