​Durata de viață a bateriei este un subiect de discuție care există de la apariția smartphone-urilor pe piață. În viitorul apropiat această discuție s-ar putea simplifica.

Super flashchargeFoto: Vodafone

Telefoanele noi, super rapide, puternice și performante au nevoie de mult mai multă energie ca să livreze utilizatorilor ceea ce promit. Dezvoltarea tehnologiei 5G și a display-urilor cu rată de refresh de 90 sau chiar 120Hz nu a făcut decât să adâncească această problemă, ceea ce i-a împins pe producători să găsească soluții de eficientizare.

Sistemele de operare au fost optimizate pentru a salva cât mai multă baterie, dimensiunile smartphone-urilor au depășit în multe cazuri 6 inci în diagonală, ceea ce a permis introducerea unor baterii mai mari și mai performante, slot-urile de încărcare au evoluat la USB-C, materialele folosite în construcția telefoanelor s-au schimbat pentru a asigura încărcarea wireless sau reverse wireless charging iar vitezele de încărcare au crescut substanțial cu fiecare generație nouă de smartphone-uri. Ce urmează?

Citește mai mult pe zoom.vodafone.ro.