Pierderea telefonului este, pentru orice utilizator, unul dintre cele mai mari coșmaruri. Din fericire, există numeroase soluții de găsire a unui telefon pierdut. Funcțiile de localizare a smartphone-ului se folosesc de GPS și Google Maps pentru a-ți indica pe harta locul în care ai rătăcit telefonul.

Localizarea telefonului poate fi făcută foarte simplu, utilizând Google MapsFoto: Vodafone

Smartphone-ul este probabil exemplul perfect pentru a ilustra evoluția tehnologiei din ultimul deceniu. Dacă inițial telefonul mobil era folosit doar pentru apeluri și mesaje, smartphone-ul a devenit un element esențial în viața oamenilor datorită utilității lui. Iar telefoanele mobile folosesc tehnologia GPS care nu este utilă doar pentru navigare, ci poate reprezenta și un mod de a oferi unei alte persoane detalii despre locația fizică a utilizatorului.

Utilizatorul poate să distribuie localizarea sa precisă cu alte persoane folosind o combinație între GPS-ul telefonului și Google Maps. Nu doar locația din acel moment poate fi distribuită, ci și pentru o perioadă determinată, precum și traseul într-o călătorie, astfel că o persoană poate să estimeze timpul necesar pentru utilizator să ajungă dintr-un loc în altul.

Aplicații pentru localizarea telefonului

Orice persoană își dorește ca familia sau prietenii să fie în siguranță și, uneori, poate fi extrem de important să fie cunoscută locația acestora. Astfel, în cazul unei urgențe, se poate ajunge mai ușor la ele. Există mai multe aplicații extrem de utile pentru distribuirea locației. Desigur, și rețelele de socializare pot face acest lucru, însă este mai ușoară și rapidă folosirea unei aplicații care are ca scop primar distribuirea locației. Aceste aplicații se pot dovedi extrem de utile și în cazul în care un telefon este furat sau pierdut.

O astfel de aplicație este KidsGuard Pro, o aplicație al cărei nume dezvăluie scopul principal: este pentru părinții care vor să știe în permanență unde se află copiii lor. Însă aplicația este mult mai complexă, oferind părinților posibilitatea de a vedea apelurile, mesajele, contactele, clipurile, fotografiile și rețelele de socializare de pe telefonul copiilor. Aplicația poate fi controlată și de la distanță, pentru a face un selfie pentru a verifica faptul că telefonul este controlat, într-adevăr, de copil și că nu i-a fost furat.

Citește integral pe zoom.vodafone.ro