​​Un număr extraordinar de noi televizoare pretind că sunt televizoare inteligente într-un fel sau altul, oricât de stupide sunt funcțiile „inteligente” încorporate pe el.

Top cinci caracteristici pe care trebuie să le aibă un TV SmartFoto: eMAG

De fapt, Smart TV este un termen atât de vag încât aproape orice televizor cu conectivitate la Internet încorporată și câteva aplicații incredibil de slabe poate pretinde cu îndrăzneală că reprezintă un TV Smart. Din fericire, există și câteva televizoare extrem de inteligente, cu funcții uimitoare, care se regăsesc pe rafturile magazinelor.

Dacă ești în căutarea unui TV Smart, iată o listă cu câteva dintre cele mai importante funcții indispensabile ale unui TV Smart.

1. Interfață utilizator rapidă

Una dintre cele mai importante caracteristici indispensabile dintr-un TV Smart este una la care nu te vei gândi din prima: viteza. Dacă ai un player Blu-ray Disc, știi probabil cât de enervant este să aștepți o eternitate pentru ca imaginea să apară în sfârșit pe ecran. De asemenea, unor TV Smart le ia o eternitate pentru a trece de la o aplicație la alta. O interfață utilizator extrem de rapidă care îți va permite să faci ceea ce vrei înainte chiar să te gândești la asta este o necesitate, dacă nu vrei să te simți iritat de cât de lent este televizorul tău Smart.

2. Streaming servicii video

Dacă tot ce faci este să vizionezi filme sau o emisiune preferată prin cablu, atunci nici măcar nu ai nevoie de un TV Smart. În schimb, dacă Netflix este cel mai bun prieten al tău, atunci ai cu siguranță nevoie de un TV Smart. Dacă ai o conexiune rapidă la Internet, vei găsi mai multe filme și emisiuni TV decât vei avea vreodată timp să urmărești. Totuși, vei putea să le urmărești doar dacă Smart TV-ul tău are o aplicație care acceptă serviciul online.

3. 4K UHD Streaming Video

În acest moment, nu există o mulțime de conținut 4K Ultra HD disponibil pe Internet. Există însă ceva conținut, în principal de la Netflix, Amazon Instant și alte câteva servicii. Deși poate părea logic ca deținerea unui televizor inteligent 4K UHD cu abonament la unul dintre aceste servicii să ofere automat acces la selecțiile lor specifice UHD 4K, aces tlucru nu este posibil. Televizorul tău inteligent trebuie să fie compatibil cu serviciul specific. Nu toate televizoarele sunt compatibile cu toate serviciile și nici toate serviciile nu sunt compatibile cu toate televizoarele. Dacă streamingul 4K UHD este important pentru tine, consultă întâi site-urile web pentru a vedea care servicii sunt compatibile cu care televizoare inteligente și asigură-te că ai o conexiune rapidă la Internet. Netflix recomandă „cel puțin 25 de megabits pe secundă pentru a transmite titluri Ultra HD”.

4. Streaming muzical

Ascultarea muzicii ar putea să nu fie prima activitate la care te gândești când iei în considerare un nou TV Smart, dar, dacă ea disponibilă pe televizor, vei fi surprins de cât de mult o vei folosi, mai ales dacă televizorul este într-o bucătărie, un dormitor sau o altă locație din casă în care nu ai deja un sistem audio. La fel ca în cazul serviciilor de streaming video, însă, nu toate televizoarele inteligente au aplicații pentru unele dintre cele mai populare servicii, cum ar fi Pandora, Spotif și altele. Verifică magazinul de aplicații al fiecărui TV Smart pentru a vedea dacă este disponibil serviciul de streaming de muzică preferat. Difuzoarele din aproape fiecare televizor sună slab și vlăguit, totuși, așa că îți recomandăm cu mare încredere să folosești alături un set de boxe potrivite sau o bară sonoră decentă pentru a face experiența mai plăcută.

5. Media Player

Este mult mai plăcut să te uiți la fotografiile de familie pe un ecran de 50 sau 60 de inci în camera de zi, în loc să stai înghesuit cu ceilalți membri ai familiei în fața unui ecran mic de computer sau, mai rău, în jurul unui smartphone. Un media player compatibil poate oferi acces la toate videoclipurile digitale, fotografiile și muzica localizate pe un dispozitiv de stocare atașat la rețea sau la computerul din rețeaua de acasă.