​iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max vin cu camere foto/video de ultimă generație, însă dincolo de specificațiile acestora, ele sunt ajutate și de un senzor LiDAR.

Senzorul LiDAR pe iPhone 12 ProFoto: Vodafone

La scurt timp după ce Apple a anunțat lansarea noii game iPhone 12, mulți utilizatori s-au întrebat ce este LiDAR, tehnologia pe care producătorul american mizează pentru a duce experiența de fotografiere la următorul nivel.

Dacă ne uităm de aproape la modelele iPhone 12 Pro și Pro Max, vom observa un mic punct negru pe modulul camerelor foto de pe spate – acesta este senzorul LiDAR, un nou tip de senzor de profunzime, care ar putea îmbunătăți semnificativ calitatea pozelor.

Ce este LiDAR

LiDAR este o abreviere pentru „light detection and ranging”, iar conceptul există încă din anii ’60. Pe scurt, tehnologia LiDAR permite scanarea și cartografierea mediului înconjurător cu ajutorul unor raze laser și calculând apoi cât de rapid se întorc acestea. Folosită inițial pe avioanele militare, tehnologia LiDAR a devenit cunoscută drept sistemul care a ajutat misiunea Apollo 15 să cartografieze suprafața Lunii.

În ultimii ani, LiDAR a început să fie inclusă și pe mașinile cu pilot automat, unde ajută la detectarea obstacolelor sau obiectelor din mediul înconjurător, precum și a persoanelor din apropiere, sporind astfel siguranța automobilelor.

Citește integral pe zoom.vodafone.ro