REVIEW Xiaomi POCO X3 NFC - Telefonul de 1.000 de lei care ne-a impresionat

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Duminică, 15 noiembrie 2020, 10:09 Economie | Gadget


POCO X3 NFC
Foto: Hotnews
În 2020 am testat multe telefoane vârf de gamă aici la HotNews.ro, unele cu prețuri de 1.000 de euro sau chiar mai mult, însă nici unul parcă nu ne-a impresionat la fel de mult precum acest telefon de aproape doar 1.000 de lei - prețul la care se vindea înainte de Black Friday, evident :) . POCO X3 NFC e un telefon lansat de Xiaomi în această toamnă și care reușește să aducă utilizatorului o bună parte din experiența unor telefoane mult mai scumpe.


---


Notă de test - Disclaimer

Am testat Xiaomi POCO X3 NFC timp de 20 de zile în București și în împrejurimi în rețeaua 4G+ Orange și l-am folosit pe post de unic telefon personal, fără a fi menajat din punct de vedere al bateriei. Telefonul a fost folosit mereu pe setarea de 120 Hz la ecran și a rulat pe cele mai recente versiuni MIUI 12, în timpul testării primind două actualizări de sistem.

! Telefonul a fost pus la dispoziție pentru test din partea Xiaomi, dar nu a existat nici o recompensare financiară sau de altă natură pentru acest articol și nimeni din partea producătorului nu a văzut spre aprobare conținutul recenziei înainte de publicare !


---

CE NE-A PLĂCUT LA POCO X3 NFC


+ Prețul: La circa 1.000-1.100 de lei +/- e de departe cel mai bun și surprinzător telefon pe care l-am folosit până acum în această gamă.

+ Telefonul se simte la folosire mult mai premium decât e - se mișcă rapid, fluent, fără sacadări și agățări.

+ Autonomia excelentă - e un telefon care poate duce 2-3 zile între încărcări. E primul telefon pe care l-am testat vreodată care, după modul nostru de utilizare, a spart bariera de 8 ore timp de ecran.

+ Încărcarea rapidă - telefonul vine din pachet cu un încărcător de 33W. +32% în 15 minute, +57% în 30 de minute

+ Display-ul cu 120 de Hz și cu luminozitate mare.

+ Difuzoare stereo + mufă audio de 3,5mm.

+ Cititorul de amprente lateral este foarte rapid și exact.

+ Protecția apă+praf certificată IP53


---

CE NU NE-A PLĂCUT LA POCO X3 NFC


- Setarea care reglează automat luminozitatea ecranului mai mereu a ținut displayul prea întunecat și ne-a tot obligat să intervenim manual.

- În timpul perioadei de test am primit o actualizare de sistem care, odată aplicată, nu a păstrat unele din setări pe care le aveam făcute anterior.

- Utilizatorul nu poate scăpa de unele notificări de la aplicații ce țin de interfața MIUI decât dacă dă click pe ele (ex. Teme, fundaluri pt lockscreen etc)

- Notificări persistente în colțul din stânga-sus (silent, alarmă) în locul unde ar trebui să fie tradițional doar notificările recente, ale aplicațiilor. (suntem chițibușari, știm :) )


---

ALTE ASPECTE DE MENȚIONAT DESPRE POCO X3 NFC


> Camerele foto sunt decente per total, dar dacă ne raportăm la prețul telefonului ele devin chiar foarte bune pentru această gamă de produse. Camera principală și cea wide sunt singurele care merită atenție, camera macro e o glumă (ca mai pe toate telefoanele...)

> POCO X3 NFC vine cu Android 10 peste care Xiaomi a supraimpus interfața MIUI 12. E un love-hate relationship cu această interfață: unele elemente și opțiuni sunt mișto implementate, altele mai puțin. În general sistemul pare un mix de stiluri și elemente și nu lasă impresia de tot unitar. Chiar și-așa, măcar s-a mișcat bine și fluent în mare parte din timp.

> Da, sistemul afișează reclame în diverse locuri prin meniuri și aplicații de sistem, dar nu e ceva mega-deranjant și se poate trece rapid peste.

> Telefonul vine din cutie cu o folie protectoare aplicată pe ecran, iar în pachet vine și cu o husă transparentă.

> POCO X3 NFC are și RADIO FM și un senzor infraroșu pentru a putea fi folosit ca telecomandă.

> Modelul folosit de noi este hybrid-dual SIM, adică unul din sloturi poate fi folosit fie pentru o a doua cartelă SIM, fie pentru un card micoSDXC.


---


POCO X3 NFC - HARDWARE & SPECIFICAȚII


Display: 6.67-inci IPS LCD, 1080 x 2400 pixeli, raport 20:9 ratio (~395 ppi) / 84,6% din suprafața frontală

Procesor: Qualcomm SM7150-AC Snapdragon 732G (8 nm) / Octa-core (2x2.3 GHz Kryo 470 Gold & 6x1.8 GHz Kryo 470 Silver)

GPU: Adreno 618

RAM: 6 GB

Stocare: 64 GB UFS 2.1 + slot card microSDXC (ia locul unui al doilea SIM)

Baterie: 5.160 mAh LiPo

Modul foto:

- camera principală - 64 MP, f/1.9, 1/1.73", 0.8µm, PDAF
- cameră ultra-wide - 13 MP, f/2.2, 119 grade, 1.0 µm
- cameră macro - 2 MP, f/2.4
- senzor profunzime - 2 MP, f/2.4

Video (pe ambele camere = main + ultrawide): 4K@30fps, 1080p@30fps, 1080p@60fps

Camera foto frontală: 20 MP, f/2.2, (wide), 0.8 µm

Dimensiuni: 165.3 x 76.8 x 9.4 mm

Greutate: 215 grame

Sistem de operare: Android 10, MIUI 12

Senzori: Senzor de lumină ambientală, senzor de proximitate, accelerometru, cititor de amprentă amplasat pe lateral

Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.1 A2DP, LE, A-GPS, GLONASS, BDS, USB 2.0 type-C

Alte caracteristici:

- protecție apă+praf certificat IP53
- mufă audio 3.5 mm
- radio FM
- senzor infraroșu
- slot microSDXC (impărțit cu al doilea slot SIM)
- cititor de amprentă amplasat în butonul power pe lateral
- încărcător 33W

Preț la momentul testării (octombrie 2020): ~1.000-1.100 lei (înainte de Black Friday :) )


---


POCO X3 NFC - DESIGN & ERGONOMIE


POCO X3 NFC e un telefon care la construcție e mai zdravăn decât multe alte modele mai scumpe. Telefonul are o ramă din aluminiu și un spate din plastic foarte bine realizat.

Telefonul e foarte închegat și se simte foarte echilibrat în mână. Spatele din plastic adună amprente, însă modelul imprimat pe dedesubt ajută să mai ascundă din ele.

Scrisul de pe spate și pattern-ul imprimat atrag atenția și îl fac să iasă puțin în evidență, fără să fie copleșitor.

Ramele ecranului sunt cât se poate de mici și partea frontală este aproape simetrică. Camera frontală este decupată în ecran pe mijloc.

Modulul camerelor foto este destul de ieșit în evidență, dar fiind montat pe mijloc ajută ca telefonul să nu „joace” atunci când e pus pe o suprafață plată. Ce am observat însă e că acest modul, cu marginile sale destul de abrupte, adună destul de multe scame și praf în jurul său când telefonul stă mult în buzunar.

Butoanele sunt montate pe partea dreaptă a telefonului, cele de volum oferă feedback bun, iar butonul power dublează și ca cititor de amprente. Este puțin mai „scobit” în ramă, dar ușor de dibuit și acționat.

Oferă feedback bun la apăsare, iar sistemul oferă posibilitatea din setări să stabilești dacă vrei ca cititorul de amprente să acționeze mereu sau doar când butonul este apăsat fizic.

În perioada noastră de test cititorul de amprente a fost extrem de precis și de rapid, mult mai satisfăcător decât altele similare de pe telefoane muult (dar mult) mai scumpe.

Pe partea de ergonomie dăm note maxime lui POCO X3 NFC.


---

POCO X3 NFC - DISPLAY


Ecranul de pe POCO X3 NFC e clar unul din punctuale care ar trebui să atragă cel mai mult. Nu există în momentul de față, pe piața de la noi cel puțin, un telefon care să ofere o rată de refresh de 120 Hz la un preț atât de mic.

Rata aceasta de refresh practic permite ca pe ecranul telefonului imaginile să se afișeze la 120 de cadre pe secundă, ceea ce în mod normal se traduce prin mișcări și animații fluide, tranziții și scroll mai line.

Chiar și-așa, deși se simte rata mare de refresh în utilizarea normală, trebuie să precizăm că implementarea nu pare să fie chiar cea mai reușită. Asta pentru că timpul de răspuns al pixelilor pare uneori că nu se sincronizează cu rata de refresh, lăsând uneori senzația de „ghosting”, de urme lăsate în urmă când scroll-ul sau mișcările sunt foarte rapide și bruște.

Nu e deloc simțitor sau deranjant și chiar trebuie să te uiți foarte-foarte atent ca să observi acest lucru, dar am considerat că merită precizat.

Altfel, LCD-ul de 6,67 inci diagonală și cu o rezoluție Full HD pe un format înalt 20:9 este cât se poate de decent, la fel de bun sau poate chiar mai bun ca la multe alte telefoane de două-trei ori mai scumpe.

Ne-a impresionat în mod special luminozitatea sporită în condiții de soare puternic. Pe de altă parte, din unghiuri mai extreme culorile devin ușor mai spălăcite.

Negrul e destul de profund, iar contrastul e foarte bun. Sistemul îți permite să bibilești la culori și nuanțele de alb pentru a-l seta cum vrei. Pentru un LCD, ecranul de pe POCO X3 NFC e clar un punct forte și nu dezamăgește.


---


POCO X3 NFC - SOFTWARE


Pe partea de sistem POCO X3 NFC vine cu Andorid 10 și cu interfața MIUI 12 supraimpusă de Xiaomi. Așa cum am mai precizat, pentru noi a fost un soi de love-hate relationship, unele lucruri sunt grozave, altele sunt mai puțin strălucit implementate.

LOVE: Spre exemplu, MIUI12 este printre puținele interfețe Android, dincolo de modelele Pixel, care au integrat în cel mai din stânga ecran feed-ul Google Discover cu știri și elemente selectate de Google.

Sau multiplele posibilități de personalizare, de la moduri de vibrație și scurtături pe diverse butoane, la culori și teme.

Sau altceva ce ne-a plăcut: posibilitatea de a aranja în mai multe moduri aplicațiile din sertarul de aplicații. Sunt automat puse și pe categorii, dar pot fi ordonate din setări și după culoarea iconiței, pentru a fi găsite mai rapid. Excelent!

Ne-a plăcut și setarea din meniu de a curăța difuzorul de ureche prin redarea unui sunet foarte înalt ce ar putea disloca eventuale particule foarte mici ce s-ar fi blocat acolo.

La fel am remarcat și posibilitatea de a închide ecranul printr-un scurt dublu-tap oriunde pe display.

HATE: MIUI are în multe locuri elemente care par mai degrabă împrumutate (nu toate la fel de bine) de pe iOS, și mai puțin de pe Android. Astfel că se naște o ciocnire de stiluri, de moduri de abordare. În plus, unele elemente ce țin de fonturi mai au probleme de aliniere în unele locuri (ex. notificări).

Setările sunt foarte schimbate și rearanjate față de Androidul clasic, are alt ecran de multitasking, iar unele elemente precum iconițele din bara de sus nu sunt cel mai inspirat aplicate. Spre exemplu: sistemul păstrează insistent inconița de „Silent” în colțul din stânga sus, chiar dacă modul „Vibrate” e cel activate.

La fel și cu iconița de alarmă, mereu afișată în bară în colțul din stânga sus.

În plus, MIUI are obiceiul de a-ți băga forțat în față aplicațiile sale de sistem, cu notificări persistente care nu pot fi „date la o parte” decât dacă dai un click pe ele să vezi ce-ți propun.


---


Apoi să discutăm puțin despre reclame: DA, există reclame livrate prin diverse locuri în sistem, în special prin diversele aplicații preinstalate de Xiaomi.

Cel mai evident loc este o aplicație intermediară prin care sistemul scanează și instalează aplicațiile pe care le descarci din Google Play Store. Orice aplicație va fi instalată prin acest „Package Installer”, iar el se deschide și cu câte o reclamă pe ecran de fiecare dată.

Viteza și stabilitatea: Dincolo de aspectele ce țin de setări, layout, design sau reclame, am recmarcat totuși că sistemul s-a mișcat excepțional de bine pe toată perioada de test.

Singurele momente când am avut agățări sau sacadări a fost după vreun reboot sau după vreo actualizare când telefonul a avut nevoie de vreo 2-3 minute să se repună pe picioare.

Altfel totul s-a mișcat rapid, fluent, aplicațiile au pornit rezonabil de rapid, iar multitasking-ul nu e prea agresiv să închidă ce aplicații rulează în background.

În plus nu am avut parte de nici o eroare sau închidere forțată a vreunei aplicații, iar sistemul a părut mai mereu foarte stabil. E genul de sistem cu care, după o mică perioadă de obișnuire, am putea trăi perfect mult timp.


---


POCO X3 NFC - FOTO


POCO X3 NFC vine cu un modul cu patru patru camere pe spate: una principală de 64 MP (trage la 12 MP pe modul auto, combinând pixelii), o cameră cu unghi ultra larg de 13 MP, o cameră macro de 2 MP și o cameră pentru profunzime de 2 MP. În mod realist, doar camera principală și cea ultrawide sunt bune de ceva. Camera macro, ca pe majoritatea telefoanelor, e jalnică.

Așadar, pe lumină bună camera principală, dar și cea ultra wide, pot produce rezultate foarte bune. Chiar am rămas plăcut impresionați cu câteva din rezultatele pe timp de zi, chiar dacă în majoritatea cazurilor telefonul are tendința de a suprasatura culorile, deși nu neapărat deranjant.

Pe timp de noapte, camera ultrawide rămâne mult în urmă și doar în anumite condiții poate produce ceva utilizabil. În schimb, camera principală e surpinzător de ok pe lumină slabă, iar modul „Night” ajută considerabil și permite telefonului să realizeze fotografii chiar bune noaptea, perfect comparabile cu telefoane mult mai scumpe.

În plus, telefonul vine și cu alte câteva aplicații „jucăușe” pentru fotograful amator care permit cadre mai speciale. Modurile „Long exposure” (Moving Crowd, Neon trails, Oil Painting sau Light Painting) sunt chiar foarte mișto, produc rezultate mai mult decât decente și au o modalitate de implementare destul de bună încât să-i ofere utilizatorului o idee de ce se întâmplă pe ecran și cum și cât ar trebui lăsată camera pornită pentru a obține un rezultat cât mai reușit.

Pentru cei mai „profi”, există opțiunea de mod manual pentru toate camerele foto.

Am apreciat mult rapiditatea camerei și stabilitatea la captare. În plus, aplicația camerei foto e chiar bine desenată și cu suficient de multe opțiuni.

Am apreciat în mod deosebit că nu te scoate din fereastra de compoziție pentru cele mai de bază setări, deși orientarea rămâne pe format înalt/portrait chiar dacă tu ții telefonul în format pe lat/landscape.

„Vorba lungă, sărăcia omului”, așa că lăsam mai jos o galerie foto cuprinzătoare cu ce imagini am reușit să surpindem cu POCO X3 NFC, unele fiind ușor editate ulterior.

Lăsam mai jos o serie de poze realizate cu POCO X3 NFC, în modul auto, Night sau moduri creative pe camera principală și cea ultrawide. Pentru cine dorește să vadă pozele originale, împreună cu informațiile EXIF, lăsam aici și o fotogalerie pe Flickr.


---

POCO X3 NFC - VIDEO


Pe partea video POCO X3 NFC propune un pachet mixt cu rezultate așa-și-așa...

Da, filmează 4K la 30 de secunde destul de bine și stabil, cu rezultate decente pe lumină bună, dar nu poate și 4k la 60 de cadre pe secundă.

Sau, filmează FullHD la 60 de cadre pe secundă destul de bine și stabil, dar nu poate face tranziția pe filmare la nici un fel de rezoluție între camera principală și cea wide, ci permite selecția camerei doar înainte de pornirea înregistrării.

Da, există o setare de stabilizare suplimentară, însă taie mult din cadru și folosește camera ultrawide, mai slabă calitativ.

Am apreciat însă zoom-ul care se face lin, cu mișcări specifice unui zoom de pe un aparat video dedicat.

Per total credem că pe partea video POCO X3 NFC e doar ok, nu strălucește, dar nici nu dezamăgește. La pragul acesta de preț, de circa 1.000 de lei, nu am găsit un al telefon care să filmeze atât de bine.
POCO X3 NFC - BATERIE & AUTONOMIE


POCO X3 NFC vine cu o baterie destul de mare, de 5.160m Ah și permite încărcare rapidă cu încărcătorul de 33W din cutie.

La partea de autonomie am descoperit că POCO X3 NFC e un adevărat campion.


---


Am reușit constant să ducem 2 sau chiar 3 zile între încărcări. Am reușit chiar să depășim pragul de opt ore de ecran, o premieră pentru orice telefon pe care l-am testat până acum. Și totul fără a menaja bateria, cu ecranul setat încontinuu la rata de refresh de 120Hz.

La partea de încărcare telefonul iarăși e impresionant. Nu e telefonul care se încarcă cel mai rapid, dar cu siguranță e în top. În 15 minute pus în priză am reuișit să încărcăm cu 32%, iar în 30 de minute am ajuns pe plus cu 57%.

În total de la 5% la 100% am ajuns în 1h 6m.


---

CONCLUZIE


POCO X3 NFC e probabil telefonul care ne-a impresionat cel mai mult în acest an având în vedere prețul la care vine. La aproape 1.000 de lei utilizatorul primește experiența și performanțele unui telefon de cel puțin de două sau de trei ori mai scump. Iar acolo unde performanțele nu sunt chiar la rang de vârf de gamă, ceea ce livrează ce POCO X3 tot nu e dezamăgitor.

E fără doar și poarte telefonul-campion pe partea de value și o recomandare clară pentru oricine vrea un telefon capabil fără să spargă pușculița.

Camere foto decente, chiar bune uneori, sunet apreciabil pe două difuzoare stereo, mufă audio 3,5mm, un LCD destul de bun și fluid cu cei 120 Hz rata de refresh, dar mai ales o autonomie a bateriei excelentă și o încărcare super-rapidă - toate acestea sunt plusuri clare pentru un telefon care costă puțin peste 200 de euro.

Da, pe partea software sunt multe lucruri ce țin de gust și care presupun o oarecare perioadă de obișnuire pentru utilizator, iar reclamele inserate ici-colo prin sistem nu ajută, însă trebuie remarcat că per total sistemul se mișcă chiar decent și nu trădează faptul că telefonul folosește un procesor dintr-o clasă inferioară față de multe telefoane mid-range.

Anul acesta HotNews.ro a testat mai multe telefoane din zona de jos și zona medie e pieței - de la telefoane de sub 100 de euro, la altele sub 200 sau chiar 300-400 de euro. Toate au fost destul de bune și au oferit experiențe respectabile, însă de departe cel mai capabil ni s-a părut acum acest POCO X3 NFC de la Xiaomi.

Pe măsură ce astfel de telefoane excelente apar la prețuri așa de mici, devine din ce în ce mai greu să justifici o cheltuială de o mie de euro pe telefoane mult mai galonate.


---

---

---

---

---


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

23721 vizualizari

 • +8 (20 voturi)    
  Si cum ramane cu... (Duminică, 15 noiembrie 2020, 10:25)

  rsumy_ [utilizator]

  ... prostia aia cum ca (,) cati bani dai, atata face???
  • -6 (22 voturi)    
   hardware bun (Duminică, 15 noiembrie 2020, 12:59)

   Mowgli [utilizator] i-a raspuns lui rsumy_

   hardware-ul e bun, softul nu prea, iar pretul e scazut pentru ca scot bani din reclamele fortate. Daca nu ai bani de un telefon civilizat, atunci acesta e perfect chiar daca iti agreseaza creierul cu reclame. Daca ai bani, atunci nu merita nici gratis.
   • +1 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 15 noiembrie 2020, 13:31)

    [anonim] i-a raspuns lui Mowgli

    • 0 (14 voturi)    
     mda (Duminică, 15 noiembrie 2020, 13:55)

     Mowgli [utilizator] i-a raspuns lui

     adio banking, adio streaming
     • +3 (11 voturi)    
      :) (Duminică, 15 noiembrie 2020, 16:21)

      Mowgli [utilizator] i-a raspuns lui Mowgli

      adio updates, adio security :)
     • +6 (8 voturi)    
      Adio proști, dar nu scăpăm de ei (Duminică, 15 noiembrie 2020, 23:54)

      Bubulac [utilizator] i-a raspuns lui Mowgli

      Dacă banca mea nu ma lasă să folosesc telefonul meu pentru a accesa contul meu bancar, atunci soluția e simplă: schimb banca, avem de unde alege. Revolut tocmai a activat IBAN-urile românești și merge pe un telefon cu root (mai puțin senzorul de amprentă); să fie sănătoși cei care vor să concureze cu asemenea opțiuni dubioase de "securitate". Iar updates se pot face pe telefon cu root.
 • +7 (45 voturi)    
  Spre comunism in zbor! (Duminică, 15 noiembrie 2020, 10:47)

  Emiliom [utilizator]

  Bagati bani in economia chineza. Tatucului Xi Jinping ii mai trebuiesc bani ca sa construiasca lagare pentru uiguri si sa reprime protestele din Hong Kong
  • -2 (38 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Duminică, 15 noiembrie 2020, 11:08)

   [anonim] i-a raspuns lui Emiliom

   • +2 (40 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 15 noiembrie 2020, 11:20)

    [anonim] i-a raspuns lui

    • -7 (21 voturi)    
     nu zau? (Duminică, 15 noiembrie 2020, 16:40)

     srpc [utilizator] i-a raspuns lui

     tu stii unde se fac majoritatea zdrobitoare a telefoanelor, indiferent de marca, anticomunist de mucava?
     • 0 (14 voturi)    
      Unde se asambleaza!!! (Luni, 16 noiembrie 2020, 0:56)

      Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui srpc

      Know how nu e chinezesc, decat furat de ei!!!
      • 0 (8 voturi)    
       Greu la deal cu unii.. (Luni, 16 noiembrie 2020, 10:19)

       Divergent [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

       Cap de creta, vorbim aici de executie, nu de conceptie! Tu nu poti intelege un lucru simplu: si Apple, HP, Dell sau alte companii americane folosesc aceiasi "sclavi ieftini" din China, asadar unde e diferenta? Daca vrei sa fii umanist cu adevarat, atunci cumperi un produs conceput si asamblat in Occident, nu doar conceput in Occident si asamblat cu sclavi!
  • -1 (9 voturi)    
   De ce am baga bani in economia americana (Luni, 16 noiembrie 2020, 10:08)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui Emiliom

   De ce am baga ma rog de 5 ori mai multi bani in economia americana comparand produse de la Apple ?
   • +1 (1 vot)    
    iCrap sau cocalareala Apple (Miercuri, 18 noiembrie 2020, 10:47)

    Divergent [utilizator] i-a raspuns lui galeo

    Un raspuns ar fi: pentru ca SUA se bazeaza pe incutura, prostia si ignoranta consumatorilor, la care se adauga dorinta de a se umfla in fata prietenilor. SUA, mai ales prin Apple, speculeaza cocalarul din tine sau pitzipoanca din tine, nimic mai mult.
  • 0 (0 voturi)    
   oare (Marţi, 17 noiembrie 2020, 10:08)

   levierul [utilizator] i-a raspuns lui Emiliom

   chiar crezi ca ii lipsesc bani?
 • 0 (12 voturi)    
  Xiaomi, un brand in continua ascensiune! (Luni, 16 noiembrie 2020, 10:22)

  Divergent [utilizator]

  A real Samsung killer! Detin un Xiaomi si nu l-as da pe niciun Samsung. Cat despre Apple...aia e mai degraba o secta aflata in afara oricarei educatii tehnologice elementare. :))
  • +2 (8 voturi)    
   Apple rules them all!!! (Luni, 16 noiembrie 2020, 16:35)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Divergent

   Voi astia schimbati telefoanele ca pe tigari si va cainati de Apple!
   • 0 (2 voturi)    
    Apple si fiabilitatea (Marţi, 17 noiembrie 2020, 14:32)

    Divergent [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

    Stai linistit, ca pana si un model Xiaomi din gama Redmi (cele mai ieftine) are o durata de viata de aproximativ 2 ani. Durabilitatea produdelor Apple a ramas doar un mit. Plus de asta, tehnologia evolueaza, asa ca dupa 2 ani de zile, chiar daca telefonul tau se prezinta bine dpdv fizic, ce te faci atunci cand nu mai face fata noilor aplicatii si actualizari?
    • +1 (1 vot)    
     Crezi tu ca e doar un mit (Marţi, 17 noiembrie 2020, 16:21)

     Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Divergent

     Nush daca ai avut vreodata Apple de afirmi asa ceva!
     • 0 (0 voturi)    
      ... (Miercuri, 18 noiembrie 2020, 10:49)

      Divergent [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

      Am avut iPhone 4S acum multi ani, pe vremea, cand cica erau mai fiabile.. nu mi-as mai lua Apple nici gratis.
 • -2 (6 voturi)    
  Xiaomi a ajuns pe 3 (Luni, 16 noiembrie 2020, 16:59)

  irys [utilizator]

  1.Samsung 2.Huawei 3.XiaoMi (dar în China e doar pe 5).
  Dacă ,,vesticii” nu și-ar fi făcut telefoanele cu ,,sclavii” din China, Vietnam, Malaezia șamd, azi ar fi închis prăvălia.
  XiaoMi are licență Google, așa că pe POCO merg toate aplicațiile de tip bancar (ș.a. - pt. cine n-a văzut un XiaoMi în viața lui)....
  În toamna 2019 au lansat un telefon considerat f.bun pt. gama medie (dotări vs preț) - Redmi 8 Pro. Astăzi acest produs e mai ieftin deja cu cca.25% iar de atunci au apărut telefoane îmbunătățite din gama Redmi 9 și POCO. La fel se întâmplă și la Samsung. ,,Gamă medie” înseamnă (azi) cca.750 - cca.1500 lei. De ce ar da românii (nu prea bogați) mai mult când smartphonurile se învechesc văzând cu ochii din cauza progresului tehnologic continuu transpus și în aceste produse ?
  De blackf Apple începea la 1200 pe emag ajungând rapid la peste 2000. Pt. f. mulți români și pt alții de pe glob, smartphonurile (și f.multe electronice și electrocasnice) au devenit accesibile pt. că se produc și în China.
  Despre ,,uiguri” nu se discută la recenzii despre telefoane și nu cu lozinci , pt că dacă despre telefoane ,,chinezesc” poate fi suficient pt propagandiștii de serviciu, în ,,cazul uigurilor” e vorba de oameni și trebuie să ști mai mult de lozinci sau decât că e ceva în China.
  • +1 (1 vot)    
   Huawei (Marţi, 17 noiembrie 2020, 10:14)

   levierul [utilizator] i-a raspuns lui irys

   Am un mate 20 pro. Nici o problema legata de software sau plati/banking. Dupa doi ani, e ca nou si inca e imbatabil la partea foto.
   Cam asta ma astept cand cumpar un lucru scump: sa tina foarte mult timp si sa incante si dupa ce nu mai e ultimul model. De aia are user score 9.3
  • +2 (2 voturi)    
   Faptul ca e facut in China nu e lucru rau.. (Marţi, 17 noiembrie 2020, 11:13)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui irys

   Chinezii te intreaba pe tine ca investitor: ce calitate vrei sa ai la produsul iesit de la noi din fabrica? vrei 4 sau 5 stele, platesti mai mult. Vrei 2 sau 3 stele, e mai ieftin. In functie de cati bani e dispus investitorul sa plateasca, de atat ies si produsele pe poarta fabricii.
   e gresita conceptia cum ca chinezii produc numai lucruri ieftne si proaste. Din astea se aduc in Romania, dar, daca sunt platti, ei produc si calitate.
   • +1 (1 vot)    
    si la pret mai mic (Marţi, 17 noiembrie 2020, 13:31)

    levierul [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    asta e si tot razboiul asta : chinezii produc orice, la pret mai mic. Inclusiv 5G. Pentru ca Trump are o viziune a razboiului economic, (el fiind un parlit de afacerist din zona gri, fara sa aiba listat pe bursa nimic), legat de tehnologie si de banii democratiilor pierduti in zonele nedemocratice ale planetei, asta nu inseamna ca intradevar are si dreptate. Este o viziune ingusta, generata de incapacitatea de a intelege politica resurselor decat prin asocierea cu puterea militara. Metoda texana de a extrage petrol din zonele "eliverate" de armata americana.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by