Chiar și într-un ecosistem extrem de intuitiv precum cel al lui Apple, de fiecare dată când vei trece la un device nou este important să intri întâi în meniul de setări ca să faci mici optimizări. Trecerea la iPhone 12 nu face excepție de la regulă.

Noul iPhone 12Foto: Vodafone

Extrem de așteptat, modelul iPhone 12 a fost lansat pe 13 octombrie de Apple într-un eveniment special transmis online. Gigantul american a adus multe upgrade-uri pe acest smartphone și promite experiențe de utilizare îmbunătățite.

Fie că vrei să te bucuri de toate noutățile sau ești mai conservator și vrei ca din anumite privințe lucrurile să rămână mai apropiate de ceea ce ai pe actualul tău model, trebuie să te joci puțin prin setările lui iPhone 12. Iar când spunem „joacă”, nu exagerăm. Pentru că oricare ar fi preferințele tale de customizare, nu vei fi dezamăgit la final.

Odată ce ai pornit smartphone-ul și ai introdus datele pentru transferul informațiilor de pe telefonul tău vechi, dacă vrei să te bucuri de un device nou care nu are ecranul încărcat de aplicații, de un display în care textul este mai lizibil, de o baterie care va face față cu brio entuziasmului primelor zile de utilizare și de o mai bună siguranță a datelor tale personale, atunci iată care sunt primele setări pe iPhone 12 pe care ar trebui să le modifici.

Arată mai multe informații despre notificări când ecranul este blocat

Acest sfat este util celor pentru care iPhone 12 este prima experiență a unui smartphone produs de Apple. Ca să îți protejeze mai bine datele din telefon de ochii curioși ai celor din jur, atunci când primești un mesaj, ecranul de blocare îți va afișa doar că ai un mesaj necitit, însă nu poți vedea nici măcar o parte din conținutul acestuia și nici cine ți l-a trimis.

Desigur, această funcționalitate este utilă celor care vor să fie mai discreți, însă dacă nu te numeri în această categorie, iată ce poți face: Intră din nou la Settings, apoi la Notifications > Show Previews și selectează Always.

Evită aglomerarea ecranului principal

Una dintre principalele funcționalități cu care iOS 14 a venit în fața utilizatorilor a fost organizarea mai inteligentă a aplicațiilor din telefon. Noul ecran App Library îți va grupa toate aplicațiile în funcție de categorie și de modul de utilizare, iar asta înseamnă că acum poți să ștergi de pe ecran foarte multe aplicații pe care le folosești foarte rar.

Mai mult, unele aplicații pot fi înlocuite acum de Widgeturi care îți vor transforma complet telefonul și îl vor face mai apropiat de modul în care tu preferi să îl utilizezi.

Citește mai mult pe zoom.vodafone.ro

Articol susținut de Vodafone