Universul Sony este atât de plin de aparate incredibile, începând de la televizoare, trecând prin aparate foto și terminând cu Play Station, încât nu-mi dau seama de ce nu m-am gândit la asta mai devreme. Un smartphone SONY. Tre să fie foarte bun, nu? Hai să vedem.

Xperia 5 IIFoto: Vodafone

Sony Xperia 5 II review - Design

Telefonul are dimensiuni compacte, pe care ar trebui să le aibă un smartphone pe care să-l ții confortabil în mână. Sony Xperia 5 II este ușor, are doar 163 de grame, așa că nu atârnă în buzunare. E rotunjit pe margini și îmi plac că efectiv e plăcut să-l ții în mână.

Xperia 5 II e Gorilla Glass și pe față, și pe spate. Marginile sunt din aluminiu, designul e simplu și funcțional. În partea de sus există un jack pentru căști, iar în cutie primești și căști cu fir, pentru o experiență audio excelentă. Pe lateral dreapta găsești butonul de volum, butonul on/off, care are integrat și cititorul de amprentă, iar mai jos ai încă două butoane. Primul e un asistent Google, iar al doilea este butonul de pe care declanșezi camera foto. Da, e mai confortabil să faci asta de la buton, iar Sony a vrut probabil să scoată în evidență experiența de zeci de ani cu camerele video. Nu mă deranjează, mai ales că e mai stabilă declanșarea asta decât atunci când dai cu degetul pe ecran.

Pe partea stângă există slotul pentru SIM și card de memorie, iar cea mai utilă chestie la acest slot este că poate fi deschis simplu, cu degetul, nu mai ai nevoie de acul acela metalic.

Sony a reușit să păstreze și ratingul IP 65/68 pentru acest smartphone, astfel încât să fie rezistent la apă și la praf. Practic, în specificații scrie că poți să-l ții în apă de 1.5 metri adâncime pentru maximum 30 de minute, fără să pățească nimic.

Sony Xperia 5 II review - Display

Ecranul este OLED Full HD+ Trilouminous Display de 6.1″, cu rezoluție 1080 x 2520p, cu high refresh rate 120 Hz. Aspectul ăsta de 21:9 este șmecheria care i-a permis lui Sony să facă smartphone-uri perfecte pentru a fi ținute în mână, dar la clipurile pe care le vezi pe Netflix sau Youtube o să ai benzi negre în lateral și o să vrei să faci zoom ca să se umple tot ecranul, ceea ce înseamnă că o să pierzi niște conținut în partea de sus.

Citește mai mult pe zoom.vodafone.ro

Articol susținut de Vodafone