​Caracterul efemer al tehnologiei moderne face ca multe dintre dispozitivele pe care le cumpărăm să-și piardă relevanța după numai câteva luni și întotdeauna pândește după colț ceva mai strălucitor, mai atractiv sau mai șic. Dacă ești în căutarea unui laptop, un model ASUS cu ecran OLED va fi o investiție bună în viitorul tău digital pe termen mediu.

Zenbook Flip 12 OLEDFoto: Asus

De departe, laptopurile ASUS cu ecran OLED dispun de cel mai bun gamut de culoare din clasa lor și reușesc să reproducă la un nivel profesional culorile, ceea ce le face perfecte și pentru munca profesională și creativă, dar și pentru oricine dorește, pur și simplu, să se bucure de cea mai bună fidelitate a culorilor, acesta fiind doar unul dintre beneficiile ecranelor OLED.

Laptopurile ASUS OLED acoperă în proporție de 100 % spațiul de culoare DCI-P3 de calitate cinematografică și în proporție de 133 % spațiul de culoare sRGB ceea ce înseamnă culori mai bogate și mai vii. Un afișaj OLED validat PANTONE înseamnă că culorile pe care le vezi pe ecran sunt reproduse cu o acuratețe deosebită, iar ceea ce vezi este cu adevărat ceea ce obții!

Remarcabil este faptul că acuratețea culorilor se menține atât la niveluri de luminozitate ridicate, cât și la niveluri scăzute de luminozitate, în timp ce la un laptop LCD standard gama de culori este redusă dramatic la niveluri scăzute de luminozitate. Spre exemplu, la o luminozitate a nivelului de gri de 16 G, laptopurile LCD au o gamă de culori DCI-P3 de numai 11 %, în timp ce laptopurile ASUS OLED mențin o gamă de culori DCI-P3 de 100 %.

În plus, panourile OLED au un volum de culoare de 1,6 ori mai mare decât cele LCD. Pe ecranele LCD convenționale, calitatea detaliilor și a culorilor scade, de obicei, dramatic, pe măsură ce luminozitatea este redusă. Dar laptopurile ASUS OLED sunt capabile să afișeze detalii deosebite la setări de luminozitate mai mici, datorită contrastului ridicat și capacității lor de a menține o gamă largă de culori la luminozitate redusă. În termeni de volum de culoare 3D - care adaugă iluminarea la gama tradițională de culori 2D - ecranele ASUS OLED au un volum de culoare cu aproximativ 60 % mai mare, oferind o performanță mai bună a culorilor la orice nivel de luminozitate.

Poți ajusta liber luminozitatea ecranului pentru a se potrivi mediului de lucru, fără să pierzi caracterul viu a culorilor. De exemplu, în mediul din sufragerie (iluminat de obicei la aproximativ 100 lux), ai nevoie doar de o luminozitate de 177 niți la un ecran OLED pentru a produce aceeași imagine clară ca și cea de 400 niți a unui ecran LCD.

Dar la nivelurile mai scăzute de luminozitate necesare pe ecranele OLED, se emite mai puțină lumină albastră dăunătoare, ceea ce este un alt avantaj deosebit de important. Laptopurile ASUS OLED emit cu 70% mai puțină lumină albastră dăunătoare, fiind certificate în acest sens de TÜV Rheinland și SGS. Mai important, spre deosebire de filtrele tradiționale de lumină albastră, schimbarea spectrului înseamnă că nu este nevoie să se compromită acuratețea culorilor.

Celulele conice din retina ochiului sunt cele mai afecte de lumina albastră. În cadrul unor experimente efectuate de Universitatea Farmaceutică Gifu din Japonia, celulele conice ale șoarecilor au fost supuse unor surse de lumină roșie, verde și albastră. Capacitatea de supraviețuire a celulelor conice expuse la lumină albastră a scăzut dramatic la 20 % după 24 de ore, în timp ce celulele conice expuse la alte culori și-au păstrat o capacitate de supraviețuire de aproximativ 100 %. Seara, creierul tău produce hormonul melatonină, care ajută la menținerea unei programări corecte a ciclurilor zilnice de somn. Potrivit unui studiu al Universității Stanford, producția de melatonină poate fi blocată de expunerea la lumina albastră pe timp de noapte și poate provoca perturbarea somnului.

Nu în ultimul rând, deoarece ochii copiilor nu sunt complet dezvoltați, cu un cristalin și o cornee mai transparente, lumina albastră dăunătoare poate pătrunde mai ușor în ochi, putând provoca îmbătrânirea prematură a retinei. Cercetările au arătat că, în ochii unui copil de 5 ani, aproximativ 60% din emisiile de lumină albastră recepționate trec prin retină, în comparație cu doar aproximativ 20 % în cazul unui adult de 60 de ani. Cu ecranele ASUS OLED, nivelurile semnificativ mai scăzute de lumină albastră înseamnă o mai bună îngrijire a ochilor pentru copii.

Laptopurile ASUS OLED reprezintă o bună investiție și pentru că sunt dotate cu un mecanism OLED Care, exclusiv ASUS, care s-a dovedit că protejează ecranul OLED. Efectele de persistență a imaginii, sau burn-in, pe un afișaj OLED pot apărea dacă o imagine statică cu contrast ridicat este afișată pentru o perioadă prelungită de timp. Pentru a evita acest lucru, atunci când laptopul tău ASUS este inactiv mai mult de 30 de minute, intră în funcțiune un screensaver special conceput. Acesta reduce semnificativ riscul de arsură, asigurându-se că toți pixelii sunt iluminați și întunecați în mod egal, protejând astfel afișajul împotriva schimbărilor vizibile de culoare în timp.

Ai așadar suficiente argumente pentru a opta pentru un laptop ASUS OLED, iar noi îți recomandăm superbul model ZenBook Flip 13 OLED UX363, care vine cu un design complet nou, ce combină o portabilitate excelentă cu o versatilitate fără precedent. Ecranul subțire NanoEdge FHD OLED și balamaua ErgoLift cu rotire la 360° îl fac pe ZenBook Flip 13 OLED un sistem super compact, cu o carcasă super-subțire de doar 13,9 mm, care încorporează o serie extinsă de interfețe pentru conectivitate foarte ușoară. Utilizare plăcută!

Poți consulta oferta actuală pentru laptopurile ASUS OLED pe eShop oficial ASUS.