Cea mai mică dintre tabletele Apple va primi, în lunile următoare, după foarte multă vreme, un update care va aduce noutăţi tehnice şi de design. În toamna acestui an, Apple va lansa un nou iPad Mini, potrivit Bloomberg, preluat de News.ro.

Apple iPad miniFoto: Apple

Însă, spre deosebire de ultimii ani, când mica tabletă a venit nemodificată la exterior, aceasta va aduce mai multe schimbări importante.

În primul rând, iPad Mini se va bucura de un nou design. Ramele vor fi mai înguste, ceea ce înseamnă că va creşte raportul ecran/corp, iar greutatea ar trebui să fie şi ea mai mică.

În al doilea rând, se va renunţa la butonul Home, de sub ecran. Asta, în consecinţă, ar trebui să însemne că, pentru autentificare, va fi implementat sistemul biometric Face ID - scanarea amprentei va fi înlocuită cu scanarea 3D a feţei.

Bineînţeles, nu vor lipsi schimbările tehnice interioare, care vor include un chipset nou şi, posibil, mai multă memorie RAM.

Ce nu se ştie este dacă Apple va folosi tehnologia mini-LED şi pe iPad Mini sau dacă o va păstra ca un element de diferenţiere pentru versiunile mai scumpe, în frunte cu iPad Pro.

Cert este că iPad Mini, cea mai mică tabletă vândută de Apple, se află în faţa celui mai important update din ultimii 9 ani.