Apple tocmai a confirmat fără mare tam-tam o funcționalitate grozavă ascunsă înăuntrul iPhone 12 despre care se speculează de mult timp, relatează Forbes.

HotNews.roFoto: Hotnews

Compania a anunțat săptămâna aceasta un accesoriu pentru bateria telefoanelor smart din seria iPhone12. Este vorba de o baterie MagSafe Pack care se atașează de spatele telefoanelor iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max care se conectează magnetic și le încarcă wireless.

Însă compania fondată de Steve Jobs a publicat și un document de suport tehnic care explică modul în care funcționează bateria, cum îți poți încărca Iphone-ul cu sau fără carcasă dar și că ar trebui să înlături orice carduri sau alte obiecte atașate de telefon când faci asta.

Dar documentul afirmă de asemenea că îți poți încărca iPhone-ul și bateria MagSafe în același timp. Uite ce spune:

„Dacă atât iPhone-ul dv. cât și bateria MagSafe Pack trebuie încărcate, le puteți încărca în același timp. Atașați bateria MagSafe Pack la iPhone și apoi conectați bateria MagSafe Pack la un încărcător. Folosind un încărcător de 20W sau de o putere mai mare, bateria MagSafe Pack vă poate încărca iPhone-ul la o putere de alimentare de 15W”.

Documentul continuă: „Vă puteți atașa de asemenea bateria MagSafe Pack la iPhone și apoi să conectați iPhone-ul la o sursă de alimentare. Ați putea să vă doriți să încărcați în acest fel dacă trebuie să vă conectați iPhone-ul unui alt dispozitiv în timpul încărcării, ca de exemplu dacă folosiți CarPlay sau transferați fotografii către un Mac”.

Wow. O asemenea funcționalitate este posibilă doar dacă iPhone-ul are capacitatea de încărcare inversă, un lucru despre care se discută de mult timp dar pe care Apple nu l-a admis niciodată.

Documentația depusă de companie anul trecut la Comisia Federală de Comunicații din SUA a conținut indicii că telefonul are această funcționalitate dar că ea este inactivă.

Unii au suspectat că ea va fi activată pentru a putea reîncărca AirPod-urile sau un Apple Watch dar Apple nu a făcut-o în niciunul din cazuri (sau cel puțin nu până acum).

Însă cu lansarea bateriei MagSafe Pack, Apple a dezvăluit o funcționalitate grozavă care, dacă va fi deschisă și altor accesorii sau gadgeturilor altor branduri, ar putea fi cu adevărat uimitoare.