​O nouă problemă gravă de securitate a mai multor dispozitive Apple a fost reparată printr-un update a cărui instalare se recomandă să se facă urgent, relatează Forbes și News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Apple a lansat un update pentru iOS, iPadOS, macOS Big Sur, care vine să rezolve o breşă de securitate gravă, care se regăsea în iPhone, iPad şi Mac. Patch-ul cu indicativul CVE-2021-30807 vine să repare o problemă a componentei framebuffer, care este responsabilă de modul în care memoria dispozitivului gestionează afişajul ecranului.

Folosindu-se de această vulnerabilitate, un hacker poate ajunge să ruleze cod cu privilegii de kernel pe dispozitivul afectat. Privilegiile de kernel îi conferă hackerului control complet asupra unui iPhone, iPad ori Mac.

Apple recunoaşte că există indicii conform cărora această vulnerabilitate era cunoscută şi folosită deja de hackeri, însă oficialii companiei nu au oferit mai multe informaţii.

Ar putea fi doar o coincidenţă faptul că această vulnerabilitate este reparată la doar câteva zile după izbucnirea scandalului de spionaj Pegasus.

Până acum, Apple a avut un 2021 plin de evenimente pe partea de securitate. Compania care se mândreşte cu nivelul de securitate al dispozitivelor sale a reparat deja 13 găuri de securitate de tip zero-day (explotate activ de hackeri) în primele şapte luni.

Citește și: