​Când vine vorba de îmbunătățirea sunetului televizorului dvs., puteți alege în mod evident să cumpărați un accesoriu extern conceput în acest scop, cum ar fi un subwoofer, difuzoare, o bară de sunet sau un set home theater.

TelevizoareFoto: eMAG

Cu toate acestea, dacă nu doriți să cheltuiți mai mulți bani sau să aveți mai multe dispozitive care funcționează în sufragerie, există încă câteva trucuri pe care le puteți încerca să obțineți un sunet mai clar și chiar mai puternic, fără a cheltui niciun euro.

Joacă-te cu distanța până la perete

Dacă aveți televizorul suspendat, probabil că nu veți putea face asta, dar dacă televizorul dvs. se află pe un dulap, puteți încerca să îl mutați mai aproape sau mai departe de peretele din spatele acestuia pentru a regla răspunsul basului datorită amplificării naturale a modurilor de unde rezonante din cameră.

Televizoare

Emag, oferte online

Nu există o distanță optimă care să vă ofere cel mai bun sunet, deoarece fiecare cameră, televizor și mobilier sunt diferite, dar puteți încerca mai multe poziții până când o găsiți pe cea care oferă cel mai bun echilibru în bas pentru un sunet ideal. În special, puteți obține cele mai bune rezultate în această setare dacă televizorul dvs. are woofere plasate în partea din spate a panoului.

Cu cât mai aproape de perete, în general, cu atât veți auzi mai multe frecvențe de bas, dar trebuie să fiți atenți, deoarece rezultatul final va depinde de alți factori, cum ar fi tipul de mobilier și materialul peretelui dvs. De exemplu, cu pereții densi din piatră sau cărămidă veți obține rezultate mai bune decât cu pereții din lemn sau din gips-carton.

Nu instalați alte dispozitive sub televizor

De obicei, este normal ca după plasarea televizorului să începem să instalăm o multitudine de echipamente sub acesta, precum routerul, receptorul TDT, un player multimedia, decodorul operatorului nostru de cablu etc.

Televizoarele moderne au montate în general difuzoarele în partea inferioară, driverele având ieșire directă spre partea de jos. Dacă punem obstacole în fața wooferelor TV, ceea ce vom constata este că vom pierde frecvențele medii-înalte și vom obține un sunet mai puțin clar.

Nu încorporați televizorul într-o piesă de mobilier

Știm că uneori nu există alt remediu pentru că nu mai există spațiu în sufragerie, dar dacă puteți alege, încercați să vă asigurați că televizorul nu este instalat într-un dulap cu panouri din lemn (în general, care este, de asemenea, de obicei de densitate mică) sau plastic care îl înconjoară pe aproape toate părțile.

Dacă acesta este cazul dvs., veți obține un sunet în plină expansiune, deoarece mobilierul în sine va acționa ca o suprafață acustică, creând ecouri și amplificând nedorit unele frecvențe mid-bass.

Dacă nu există altă opțiune decât să-l așezați pe unul dintre aceste piese de mobilier, încercați cel puțin să îl puneți cât mai departe posibil, astfel încât să reduceți la minimum acele ecouri enervante care la început pot da senzația de a avea un volum de sunet mai mare, dar, în același timp timp, ceea ce fac este să înrăutățească intengibilitatea dialogurilor, mai ales atunci când volumul este foarte mare.

Joacă-te cu acustica camerei

Un alt factor important pentru a îmbunătăți sunetul televizorului dvs. este să încercați să îmbunătățiți cât mai mult acustica camerei. Și nu este vorba despre cumpărarea sau realizarea de panouri acustice scumpe, ci despre efectuarea unor mici modificări.

Tv 80 cm gama completa pe Emag

De exemplu, dacă îl aveți instalat în bibliotecă, cu pereți în stânga și în dreapta, încercați să puneți un obiect care acționează ca un absorbant de sunet, cum ar fi cărți sau reviste pe ambele părți ale televizorului. Dacă aveți mobilier sau rafturi goale, încercați să le umpleți cu cărți de diferite dimensiuni și alte elemente decorative din lemn care funcționează ca difuzoare. De asemenea, vă puteți juca cu tipul și poziția de perdele și covoare pe care le aveți în cameră. Cu cât acoperiți mai multă suprafață și țesătura ambelor elemente este mai groasă, cu atât veți avea mai puține ecouri în cameră și, prin urmare, veți auzi un sunet mai clar.