Noul telefon iPhone 13 al Apple ar putea avea un preț similar cu cel al iPhone 12 sau ar putea fi chiar mai ieftin, scrie cnet.

HotNews.roFoto: Hotnews

Chiar dacă prețul este probabil cel mai puțin interesant detaliu legat de viitorul iPhone el este adesea cel mai important factor când vine vorba de decizia achiziție.

Viitorul iPhone, despre care se crede că va fi denumit iPhone13, ar putea fi prezentat de către companie la următorul său eveniment major din luna septembrie.

Deși încă nu avem o dată de lansare oficială, site-urile de specialitate au început deja să speculeze cu privire la prețul noului iPhone pe baza informațiilor cunoscute în prezent și a politicilor anterioare ale Apple privind prețurile telefoanelor sale.

Nu este așteptat ca iPhone 13 să vină cu îmbunătățiri tehnice majore față de iPhone 12, primul model cu capabilități 5G.

Din acest motiv analiștii prognozează că iPhone 13 va costa aproximativ la fel de mult ca iPhone 12, a cărui model de bază începe de la prețul de 799 de dolari.

Apple ar putea fi de asemenea motivată să adopte o structură similară privind prețurile după ce a anunțat săptămâna trecută că a obținut cele mai mari încasări și profituri din istoria companiei, creștere datorată în bună parte și vânzărilor telefoanelor sale.

Este de asemenea posibil ca Apple să scadă prețul pentru iPhone 13, la fel cum au făcut-o anul trecut Samsung și Google pentru modelele Galaxy S20 FE și Pixel 5.

Samsung Galaxy S21, scos la vânzare în luna ianuarie, a avut de asemenea un preț mai mic cu 200 de dolari decât predecesorul său.

Citește și: