Curățarea și aspirarea casei nu mai reprezintă o problemă de timp pentru cei care dețin un aspirator robot în casa lor. În rândurile ce urmează îți vom oferi câteva trucuri pentru a-ți face robotul mai eficient.

Aspirator robotFoto: Pexels

Timpul înseamnă bani, așa cum spune zicala populară, și în multe ocazii simpla și necesara curățenie a casei este pur și simplu imposibilă din cauza lipsei de timp.

Inventarea aspiratorului robot a rezolvat această mică problemă. Aceste aparate se descurcă singure să ne curețe casa în timp ce noi facem cu totul alte lucruri, cum ar fi gătitul sau chiar în timp ce suntem plecați de acasă.

Așadar, am adunat aceste trucuri astfel încât casa ta să strălucească în fiecare zi a săptămânii datorită unui robot aspirator.

Aspiratoare robot, noua revoluție tehnologică a casei

Aspiratoarele robot folosesc cea mai avansată tehnologie pentru a menține la distanță murdăria care se acumulează zilnic în casele noastre. În mod ciudat, aceste mici aparate inteligente sunt capabile de funcții cu adevărat complexe.

În mod normal, toate aspiratoarele robot folosesc o bază de încărcare pe care se atașează automat după terminarea „zilei de lucru”, pentru a-și încărca bateria. Acești roboți sunt pregătiți să curățe podele datorită periilor lor speciale, chiar și în cele mai complexe colțuri.

Pentru a putea curăța eficient, pot fi programați de 7 ori pe săptămână pentru a-și face automat „temele”. Dacă suprafața se schimbă în vreun fel, acești roboți folosesc senzori optici și acustici pentru a detecta modificările și murdăria.

De asemenea, aceștia încorporează camere pentru cartografierea camerelor și îndeplinirea funcției lor mai ușor. În plus față de încorporarea diferitelor moduri de curățare, aspiratoarele robot își îndeplinesc de obicei sarcinile în mai multe faze de curățare.

Trucuri pentru a face aspiratoarele robot mai eficiente

Dacă luăm în considerare o serie de mici trucuri atunci când folosim aceste instrumente utile pentru casă, ne vom bucura, fără îndoială, de mai mult și vom obține rezultate mai bune de fiecare dată când vom face curățenie.

Curăță des periile aspiratorului robot și încarcă-l fără ele

Este important să cureți corect și des periile speciale de pe un aspirator robot. Pe de o parte, datorită igienei logice necesare după multe utilizări, iar pe de alta că poți economisi și baterie dacă aspiratorul depune mai puțin efort. Mai mult, dacă le încarci fără periile la locul lor, va fi mai rapid și mai ușor ca robotul să efectueze acest proces.

Ai grijă de baterie în mod corespunzător

Este posibil ca, în anumite momente, să nu folosim aspiratorul robot pentru o perioadă lungă de timp (vacanțe, mutare etc.). Cel mai bun lucru în acest caz este să scoți bateria încorporată din aparat și, când o repui în funcțiune, să o încarci complet și o descarci complet. După aceasta putem folosi din nou aspiratorul robot în mod normal, asigurându-ne că bateria este instalată ca de obicei.

Ridică mobila

Aspiratoarele robot, chiar dacă sunt mici, nu vor putea intra sub mobilierul mai mic decât dimensiunea lor (un aspirator robot are în mod normal o înălțime de aproximativ 90 mm). Acest lucru poate fi rezolvat dacă suntem dispuși să facem o „reparație rapidă” prin adăugarea de înălțătoare sub mobilierul în cauză.

Elimină obstacolele inutile

Deși este logic să efectuezi această operațiune înainte de a porni aspiratorul robot, este important ca aparatul inteligent să nu întâmpine obstacole excesive în timpul călătoriei sale.

Ridică scaunele la mese

Un truc foarte simplu la care poate nu te -am gândit la început din cauza simplității sale este să ridici scaunele și să le așezi cu fața în jos pe mese. Datorită acestui gest, aspiratorul robot va putea trece mai liber sub orice masă.

Strânge cablurile și lipește-le de perete

Aspiratoarele robot, fiind autonome și independente, nu se înțeleg prea bine cu cablurile. Dincolo de glumă, poate fi chiar periculos să lași cabluri dezordonate lângă un aspirator robot în timp ce își face treaba. Putem cumpăra cârlige mici care ne ajută să organizăm cablurile și să le lipim de perete, astfel încât acestea să nu atingă solul într-un mod simplu și organizat.