Facebook şi-a prezentat, după mai multe luni de informaţii oferite cu zgârcenie, prima pereche de ochelari inteligenţi, realizaţi împreună cu Ray-Ban, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aceștia se numesc Ray-Ban Stories şi nu diferă prea mult, ca design, de formatul tradiţional al celebrului producător de ochelari.

Ray-Ban Stories au în dotare două camere frontale, ce pot fi folosite pentru fotografii şi filmări - acestea fiind, de fapt, funcţiile de bază ale noilor ochelari, alături de posibilitatea preluării sau realizării unui apel (prin intermediul telefonului mobil) şi de ascultarea conţinutului audio prin intermediul a două difuzoare.

Comenzile pot fi date fie cu ajutorul unui asistent vocal, care răspunde la comanda “Hey, Facebook”, fie folosind un mic touchpad montat pe ramă.

Ochelarii au suficient spaţiu de stocare pentru a păstra în jur de 12 filmări de 30 de secunde sau 500 de fotografii realizate cu camera de 5MP. Bateria din dotare ar trebui să ţină aproximativ 6 ore, cu o folosire intermitentă. Încărcarea completă a acesteia durează o oră.

Noii ochelari inteligenţi arată ca o pereche de ochelari obişnuiţi, fiind confortabili la purtat şi mai grei doar cu câteva grame.

Ray-Ban Stories vor fi disponibili, cel puţin la început, doar în 6 ţări, printre care nu se află şi România, și vor costa începând de la 300 de dolari.