Samsung a anunțat noua generație de ceasuri smart Galaxy Watch5 și Watch5 Pro care promit o monitorizare aprofundată a diverșilor indicatori și oferirea de informații practice. Prețurile pentru Watch5 pornesc de la 1.599 lei, iar cele pentru modelul Pro, de la 2.299 lei.

Samsung Galaxy Watch5Foto: Samsung

Samsung a vândut trimestrul trecut în lume 10 milioane de dispozitive wearables, având o cotă de 10%. Apple avea 30%, iar Xiaomi, 9%, arată datele IDC.

Galaxy Watch5 și Galaxy Watch5 Pro sunt disponibile pentru precomandă, iar pe 26 august vor fi disponibile pentru achiziție.

Galaxy Watch5 este disponibil în două variante:

  • varianta de 44 mm disponibilă în culorile cu denumirile comerciale Graphite, Sapphire și Silver, 33,5 grame greutate
  • varianta de 40 mm disponibilă în culorile Graphite, Pink Gold, Sliver, 28,7 grame greutate.

Galaxy Watch5 este echipat cu senzorul denumit BioActive care a fost introdus pentru prima dată pe seria Galaxy Watch4, Senzorul BioActive folosește un cip unic care combină trei senzori puternici (de ritm cardiac optic, semnal cardiac electric și respectiv analiză a impedanței bioelectrice) pentru a oferi date despre ritmul cardiac, despre nivelul de oxigen din sânge și nivelul de stres din organism.

Modelul Watch5 Pro este gândit pentru cei care fac mult sport și este mai rezistent la șocuri, având ecran Sapphire Crystal și o carcasă durabilă din titan ce îl protejează.

Compania spune că Galaxy Watch5 Pro are cea mai mare baterie de pe un ceas al companiei, fiind cu 60% mai mare decât cea de pe modelul Galaxy Watch4 (lansat în 2021).

Ce spune compania despre Watch5 Pro

„Utilizatorii pot descărca trasee de drumeții și ciclism în timp ce se antrenează pentru următoarea cursă. Pe măsură ce merg în drumeții sau cu bicicleta, pot să fie atenți doar la drum, departe de hartă datorită indicațiilor pe care le vor primi la fiecare cotitură prin funcția Turn-by-Turn. Când sunt gata să se întoarcă acasă, Galaxy Watch5 Pro îi va duce până acolo cu funcția Track back, ceea ce se înseamnă că vor parcurge exact același traseu pe care au venit”.

Ce spune compania despre Watch5

„Cu o suprafață crescută și un contact mai direct cu încheietura mâinii, Galaxy Watch5 urmărește acum valorile de sănătate cu o acuratețe și mai mare decât Galaxy Watch4. În plus, senzorul BioActive 3-în-1 funcționează în combinație cu ceilalți senzori pe care îi are Galaxy Watch5, inclusiv noul senzor de temperatură recent introdus. Senzorul de temperatură utilizează tehnologia infraroșu pentru citiri mai precise, chiar dacă temperatura din jur se modifică”.