​Apple va lansa în prima decadă din septembrie telefoanele iPhone 14 și, deși nu vor veni cu schimbări radicale, multe întrebări sunt fără răspuns. În contextul în care toate s-au scumpit, vor fi mai scumpe noile iPhone-uri? Se va renunța la modelul cu ecran mai mic?

Telefoane iPhoneFoto: Ifeelstock, Dreamstime.com

Apple va lansa telefoanele iPhone 14 pe 7 septembrie și tot atunci este de așteptat să fie arătată și noua generație (a opta) a ceasului Apple Watch.

Sunt mai multe zvonuri legate de ce se va schimba la noile iPhone-uri, iar unul ar fi că se va renunța la modelul Mini. iPhone 13 Mini are ecran de 5,4 inci, iar la iPhone 14 s-ar putea să nu mai existe un model Mini, ci patru modele (cele standard și versiunile Pro, în variante cu ecran de 6,1 inci, respectiv 6,7 inci).

Așadar, am putea avea două modele cu ecran de 6,1 inci (iPhone 14 și iPhone 14 Pro), dar și două modele cu ecran de 6,7 inci (iPhone 14 Max și iPhone Pro Max).

O altă întrebare este: vor fi noile iPhone-uri mai scumpe, în contextul în care, față de acum un an, multe produse și servicii costă și cu 15-20% mai mult. În SUA, cel mai ieftin iPhone nou, 13 Mini, costă de la 699 dolari, în varianta cu 128 GB stocare, în timp ce iPhone 13 clasic pornește de la 699 dolari.

iPhone 13 Pro Max pornește de la 1.099 dolari și ajunge la 1.599 dolari (la versiunea cu 1 TB). Sunt analiști care spun că Apple ar putea adăuga 100 de dolari la prețul telefoanelor, pentru iPhone 14.

Este sigur că iPhone 14 va avea procesor mai puternic și ar fi de așteptat ca bateria să aibă autonomie mai bună. Alte informații spun că vor fi îmbunătățiri importante la fotografia pe timp de noapte. Mai sunt diverse zvonuri legate de posibile noi caracteristici mai speciale, dar rămâne de văzut dacă se vor confirma sau nu.

Se pare și că noile iPhone-uri vor renunța la „notch” în favoarea unor decupaje în ecran pentru camera frontală și senzorul TrueDepth pentru Face ID.

Apple a prezentat noile iPhone mereu în septembrie din 2013 încoace, cu excepția anului 2020 când evenimentul a avut loc în octombrie. Față de anii trecuți, Apple prezintă mai repede noile iPhone-uri, ceea ce înseamnă că vor fi disponibile mai repede și că ar putea să se vândă imediat după jumătatea lui septembrie.

Anual se vând peste 200 de milioane de iPhone-uri, dintre care cele mai multe între octombrie și decembrie. Anul acesta, lansând mai repede, compania speră să prindă cifre bune și în trimestrul al treilea.

Surse: CNET, CNBC, Wall Street Journal

Sursa foto: Dreamstime.com