​În urmă cu doar câteva zile, Apple a făcut lansarea noilor modele de telefoane iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro și 14 Pro Max. Cu toate că foarte multi fani Apple așteptau această lansare, mulți dintre utilizatori dețin unul din modelele precedente ale seriei iPhone 13. În continuare vom analiza puțin noile modele și le vom compara cu generația precedentă, cu scopul de a marca principalele inovații pentru care posesorii de iPhone 13 ar lua în calcul trecerea la noul model.

iPhone 14 Pro Max purpleFoto: GSMnet

iPhone 13 a fost un lider al seriei în materie de performanță, cu procesorul bionic A15. La noul iPhone 14, la modelul de bază dar și la cel Plus, veți găsi același procesor ce oferă performanță ridicată, dar la modelele de top, Pro și Pro Max, “sub capotă” se află noul procesor A16, cel care promite eficiență mai mare. De asemenea iPhone 14 Pro vine cu o cameră impresionantă de 48 Megapixeli.

iPhone vine cu o funcție de detectare a accidentelor, noi moduri de blocat ecranul dar și un mod SOS de urgență. Acesta folosește sateliți pentru a comunica pericolul în care sunteți, chiar dacă nu aveți semnal la telefon. Funcția este momentan testată în Statele Unite și Canada, fiind gratuită pentru primii doi ani, urmând a plăti un abonament după această perioadă.

Prețul de lansare pentru iPhone 13 pleca de la 699 dolari varianta Mini și ajungea la 1099 dolari pentru iPhone 13 Pro Max, putând chiar să coste 1599 cu 1TB de stocare, în timp ce noul iPhone 14 pleacă de la același preț de 799 dolari și ajunge 1099 în varianta Pro Max de bază, iar dacă doriți 1TB de stocare veți fi nevoiți să plătiți aceeași 1599 dolari. Pentru mai multe accesorii vizitați GSMnet.ro.

La capitolul baterie vorbim despre noi optimizări ce promit să ofere o utilizare îndelungată, Apple susținând că pe iPhone 14 beneficiază de o baterie ce rezistă cu brio unei zi cu utilizare intensă.

Noua cameră principală de 12MP este mai inteligentă decât pe vechiul model, diafragma este mai luminoasă și separă mai bine subiectul de fundal. De asemenea, autofocusul a fost și el îmbunătățit, acum fiind mult mai rapid, iar performanța în lumină scăzută are rezultate de 2.5 ori mai bune ca la modelul precedent. Noul “action mode” stabilizează automat momentele tremurate, având același rol ca un gimbal. În teorie, această funcție vă poate salva de a mai cheltui bani pe alte echipamente.

Ecranul a fost și el îmbunătățit, pe iPhone 13 Pro aveam un panou OLED de 120Hz cu o luminozitate maximă de 800 niți, iar pe iPhone 14 regăsim un ecran mult mai luminos, de 1200 niți, atât pe cel standard de 6.1 inci cât și pe cel Plus de 6.7 inci, iar pe 14 Pro și Pro Max vă veți bucura de o luminozitate de 2000 niți, ecranul fiind foarte vizibil chiar și în lumina puternică a Soarelui.

iPhone 14 vine în versiuni de 6.1 inci și 6.7 inci, cel din urmă fiind denumit Plus, având specificații identice dar ecran mai mare. În timp ce versiunile Pro și Pro Max vin cu performanță ridicată.

Cu alte cuvinte, sunt multe motive să treceți la un iPhone 14, iar dacă în prezent dețineți un model mai vechi decât seria 13, cu siguranță merită upgrade-ul. Nu uitați, însă, să protejați întotdeauna noul telefon cu huse iPhone 14 pentru a-l păstra într-o stare perfectă cât mai mult timp.

Articol susținut de GSMnet