ASUS schimbă ceea ce știai că poate face un laptop prin lansarea noului Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), primul model care include un ecran tactil de 17.3 inch care se pliază când este închis într-un laptop cu dimensiunea de doar 12.4 inch, mai mic chiar decât o coală de hârtie A4, ușurând transportarea acestuia fără a compromite în vreun fel experiența de utilizare a unui laptop cu ecran de dimensiuni mari.

Viitorul laptopurilor nu cunoaște limiteFoto: Asus

ASUS este un nume asociat dintotdeauna cu inovația și acest lucru este evident în cazul remarcabilului laptop Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), un produs unic definit prin flexibilitate, adaptabilitate și, nu în ultimul rând, ingeniozitate, datorită ecranului cu diagonală de 17.3 inch, rezoluție 2.5K și raport de aspect 4:3 care se poate împături la mijloc transformându-se în două ecrane separate cu aspect 3:2 și rezoluție Full HD, alăturate fără margini deranjante între ele, oferind un spațiu de lucru uniform.

Un ecran special care te va uimi

Noul format pliabil oferă un nivel ridicat de flexibilitate în utilizarea de zi cu zi, permițând o serie de moduri de lucru, la care se adaugă cele făcute posibile de tastatura detașabilă ASUS ErgoSense Bluetooth care beneficiază de taste de dimensiune completă cu o cursă generoasă de 1.4mm. Aceasta integrează și un touchpad precis cu o arie generoasă.

Ți-ai dat seama probabil că Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) este un laptop capabil să se adapteze de îndată în orice situație, putând fi folosit în diferite moduri: ca și un laptop cu tastatură virtuală sau fizică, ca un sistem tip desktop clasic, tabletă, eReader sau cu ecranul despăturit la 180 de grade pentru consum multimedia sau fluxuri de productivitate. Posibilitățile sunt neîngrădite și depind doar de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Reconfigurarea aplicațiilor la schimbarea aspectului ecranului se face automat prin intermediului software-ului ScreenXpert.

ASUS a folosit un ecran cu margini foarte subțiri NanoEdge cu raport ecran-corp ridicat de 87%. Acesta utilizează cea mai nouă tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diode) și aduce toate avantajele unui ecran ASUS OLED. Principalele caracteristici ale acestuia sunt rezoluția fină 2.5K, imaginile HDR ultra-realiste datorită acoperirii integrale a volumului de culoare DCI-P3 folosit în cinematografie, până la calibrarea PANTONE din fabrică a fiecărui panou, toate contribuind la furnizarea unei experiențe cinematice splendide, ajutate și de Dolby Vision. Protecția ochilor este o altă prioritate a inginerilor ASUS, motiv pentru care emisiile de lumină albastră dăunătoare au fost reduse semnificativ, lucru certificat de TUV Rheinland.

La prima deschidere a capacului vei fi întâmpinat de o imagine incredibil de realistă datorită celor 1.07 miliarde de culori pe care la poate afișa acest panou la un contrast aproape infinit, acesta fiind un alt avantaj al tehnologiei ASUS OLED. Trebuie amintite și două caracteristici la fel de importante ale ecranului pliabil: luminozitatea maximă de 500 niți și afișarea fluentă a imaginilor în mișcare, fără întreruperi, datorită timpului de răspuns foarte-rapid de 0.2 milisecunde.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): participă și tu la revoluția laptopurilor

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) nu este doar un nou tip de laptop, ci și un produs deosebit de elegant datorită finisajelor premium. De la primul contact vei fi întâmpinat de noua monogramă ASUS care reflectă lumina în mod subtil pe sticla de nuanță albastru închis.

Pe partea de construcție, șasiul este unul deosebit de compact, măsurând doar 0.87 cm grosime atunci când ecranul este deschis la 180 de grade și este construit din materiale rezistente pe bază de aliaj de magneziu finisat în nuanța Tech Black. Capacul este și el acoperit de un suport ergonomic din piele ecologică de culoare verde închis. Balamaua care face posibilă închiderea și deschiderea ecranului OLED pliabil a fost testată temeinic, fiind astfel garantată pentru 30.000 de cicluri complete, un număr suficient pentru mai mulți ani de utilizare normală.

Un lucru care părea imposibil acum câțiva ani este realizat fără efort de noul Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): oferirea în unei suprafețe de lucru caracteristică unui laptop de 17 inch într-un volum compact care cântărește doar 1.5 kg fără tastatură și 1.8 kg cu tastatura ErgoSense. Închis, acest laptop nu depășește mărimea unei foi de hârtie de dimensiune A4, putând fi plasat foarte discret în eleganta husă inclusă pachet.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) nu compromite performanța pe care o aștepți de la un laptop de dragul aspectului, fiind un model dotat cu componente rapide, de ultimă generație, precum procesorul Intel Core i7 din generația a 12-a cu cip grafic integrat Iris Xe, două porturi Thunderbolt 4 capabile de viteze de 40 Gbps, bateria de 75 Wh care poate alimenta laptopul pentru 9.5 ore și care se încarcă prin USB-C și conectivitatea rapidă fără fire WiFi 6E.

Noul Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) va fi disponibil în magazine începând cu ultimul trimestru al acestui an.