iPhone 15 ar urma să aducă mai multe schimbări fundamentale, inclusiv un nou design, renunţarea în sfârşit la portul Lightning şi o schimbare de brand pentru modelul de top, potrivit news.ro.

Telefoane iPhoneFoto: Ifeelstock, Dreamstime.com

După trei ani în care a folosit acelaşi design, Apple este aşteptată ca în 2023 să dea smartphone-urilor sale un nou design. Asta dacă nu cumva compania decide să lungească ciclul şi să ţină câte patru ani acelaşi design.

Dincolo de design, Bloomberg crede că, în sfârşit, anul viitor Apple va renunţa la portul Lightning pe care îl va înlocui cu USB-C, scutindu-şi utilizatorii de un cablu în plus şi de o tehnologie depăşită.

Nu doar că USB-C este superior, însă, Apple va fi forţată de reglementările prin care Uniunea Europeană va obliga toţi producătorii de dispozitive mobile să folosească acest standard din 2024.

Singurul motiv pentru care Apple continuă să folosească Lightning până în ultimul moment posibil ţine de veniturile pe care acesta le aduce din vânzarea de încărcătoare, venituri care ar putea fi afectate de trecerea la USB-C.

Tot anul viitor se pare că Apple va renunţa la brandul Pro Max, pe care-l va înlocui cu Ultra. Acesta va fi folosit pentru modelul de top al seriei. Această schimbare va fi, în fapt, o aliniere a brandurilor Apple, care are, de anul acesta, un smartwatch cu brandul Ultra.

În fine, Dynamic Island, noutatea software disponibilă doar pe versiunile Pro de iPhone 14 şi pe care Bloomberg o consideră dezamăgitoare, ar urma ca de anul viitor să fie disponibilă pe toate modelele seriei iPhone 15.

​Apple a prezentat la începutul lunii septembrie noile telefoane iPhone 14, care vin în versiuni cu ecrane de 6,1 inci, respectiv 6,7 inci și costă de la 799 dolari în SUA. În premieră, userii vor putea trimite mesaje de urgență prin satelit, când sunt într-o zonă fără semnal, opțiunea fiind disponibilă în SUA și Canada, din noiembrie.

Sursă foto articol: DreamsTime.com