​​Este deja obișnuit ca fiecare nouă generație Zenbook să ajusteze subtil liniile de design care au popularizat această serie remarcabilă de ultraportabile. Noul ASUS Zenbook 14 OLED (UX3402) este un model seducător prin prisma designului capacului ale cărui linii au avut ca sursă de inspirație măiestria Kintsugi și este, în același timp, un Zenbook veritabil datorită aspectului atemporal, care îți induce o stare de calm profund.

ASUS Zenbook 14 OLED (UX3402): eleganță care are la bază arta KintsugiFoto: Asus

Cel mai nou model apărut în familia Zenbook, ASUS Zenbook 14 OLED (UX3402), împinge înainte spiritul Zen, fiind un produs capabil să dizolve limitele posibilului, atât când vine vorba de design, cât și atunci când ne referim la performanță sau portabilitate, aspecte esențiale pentru un ultraportabil care nu face compromisuri.

Perfecțiune portabilă într-un design seducător

Cu o greutate de doar 1.39 kilograme și o grosime incredibilă de 16.9 mm, ASUS Zenbook 14 OLED (UX3402) se evidențiază de concurență prin designul proiectat în jurul nevoilor utilizatorului. Acesta se poate autentifica foarte rapid în sistem, prin apăsarea fină a butonului de pornire care înglobează și un foarte rapid și convenabil cititor de amprentă.

Două noutăți importante introduse pe acest model sunt tastatura ASUS ErgoSense și touchpad-ul ASUS NumberPad 2.0, ambele reproiectate pentru confort sporit, facilitând introducerea datelor și contribuind la perfectarea experienței de input. Setului complet de porturi i se adaugă componente puternice care permit finalizarea unor fluxuri de productivitate deosebit de complexe, fără limită de timp, datorită autonomiei incredibile de până la 18 ore.

Aceste avantaje sunt împachetate cu grijă într-un design elegant și foarte sofisticat, cu un capac ale cărui linii au fost desenate având ca sursă de inspirație cunoscuta arta japoneză a reparației obiectelor ceramice Kintsugi. Modelul Zenbook 14 OLED (UX3402) este disponibil cu două finisaje distincte ale carcasei: Aqua Celadon, o nuanță subtilă de verde pal care inspiră puritate și claritate, și Ponder Blue, o culoare care proiectează calm și introspecție.

ASUS OLED: o fereastră deschisă spre realism

Componenta care te va uimi, este, fără urmă de îndoială, ecranul de 14 inch cu tehnologie ASUS OLED (Organic Light Emitting Diode). Acesta vine cu un raport extrem ecran-corp de 90%, posibil datorită marginilor foarte subțiri NanoEdge, definiția designului minimalist.

Ecranul are o rezoluție foarte fină, de 2880 x 1800 pixeli, și beneficiază de un spațiu vertical mărit la 16:10. În plus, panoul este și validat PANTONE pentru acuratețe, garantând o foarte precisă afișare a gamei de culori pe care acesta îl poate reda. Prezența certificării VESA DisplayHDR True Black 500 indică faptul că filmele și serialele preferate vor fi redate la calitate de cinematograf, lucru posibil pentru că panoul afișează integral spectrul de culoare DCI-P3, standardul de culoare folosit pentru masterizare la Hollywood.

Imaginile în mișcare sunt afișate foarte clar datorită ratei de împrospătare crescute, de 90 Hz a ecranului și timpului de răspuns extrem de redus, care a fost măsurat la doar 0.2 milisecunde.

Experiența multimedia surprinzătoare este făcută posibilă și de utilizarea unui sistem audio certificat de experții de la Harman Kardon și de includerea unui amplificator tip Smart Amp, suficient de puternic încât să susțină un volum sonor de 3.5 ori mai înalt, fără distorsiuni, indiferent de nivel, atrăgând, astfel, și mult râvnita certificare Dolby Atmos.

Performanță pentru fluxuri productive sau de creație

Nucleul central care motorizează acest incredibil ultraportabil este cea de-a 12-a generație de procesoare Intel, până la un puternic model Intel Core i7, însoțit de placa grafică Iris Xe, până la 16 GB RAM LPDDR5 la viteza maximă de 4800 MHz, și de o unitate de stocare PCI-E tip NVMe care citește datele cu o viteză surprinzătoare de până la 6500 MB/s.

Conectivitatea nu a fost lăsată la urmă, fiind o caracteristică crucială pentru un laptop ultraportabil, astfel încât vei putea transfera date rapid, fără fire, cu ajutorul plăcii de rețea compatibile WiFi 6E, cel mai nou standard din domeniu. Perifericele rapide pot fi atașate prin cablu la viteze apreciabile de până la 40 Gbps folosind unul dintre conectorii Thunderbolt 4.0 cu mufă USB Type-C. Aceștia permit, în același timp, și încărcarea bateriei până la nivelul de 60% în doar 49 de minute. Departe de priză, bateria cu capacitate de 75 Wh oferă o autonomie apreciabilă de până la 18 ore.

ASUS Zenbook 14 OLED (UX3402) este un ultraportabil complet, un inconfundabil Zenbook, și te așteaptă să îl achiziționezi din ASUS eShop România în configurația dorită.

Dorim să te anunțăm și de desfășurarea campaniei Părerea ta contează unde te poți înscrie foarte ușor prin publicarea unei recenzii de utilizare a noului tău laptop ASUS, de cel puțin 200 de caractere lungime, pe una dintre platformele participante, la alegere, urmând să primești în mod gratuit un an de extindere a garanției produsului tău.