Google a lansat primul ceas Pixel Watch, model care preia multe lucruri de la Fitbit, compania cumpărată de Google pentru mai bine de 2 miliarde dolari. Google a lansat și telefoanele Pixel 7 și Pixel 7 Pro care promit autonomie mai mare, și cameră mai performantă, cu prețuri ce pornesc de la 599, respectiv 899 dolari.

Google Pixel WatchFoto: Google

Despre primul ceas Pixel se vorbește de ani buni, iar modelul a sosit acum, având ecran circular de 41 mm și aplicații de monitorizare de la Fitbit. Bateria ține maxim 24 de ore între încărcări, iar prețurile pornesc de la 349 dolari, în timp ce varianta LTE este 399 dolari în SUA.

În toate articolele se menționează că ceasul arată foarte bine, iar la partea de senzori și măsurători nu sunt super-noutăți, ceasul venind cu lucruri prezente pe majoritatea smartwatch-urilor (puls, pași, fibrilație atrială). Ceasul are și microfon, dar și un buton fizic.

Sunt integrate aplicațiile Fitbit - puls, număr de pași, monitorizare somn - iar ceasul poate fi sincronizat cu aplicația Fitbit și de către cei care au avut ceasuri ale mărcii Fitbit în trecut. Fitbit are și o versiune premium, în care sunt furnizate mai multe date, însă abonamentul este 49 lei/lună.

Ceasul rulează Wear OS, pot fi descărcate aplicații din Google Play și se sincronizeză cu aplicațiile Wallet, Gmail, Calendar și Google Home.

Pixel Watch nu este compatibil cu telefoanele iPhone, ci doar cu cele cu Android.