Inovație, design modern și stil versatil sunt cuvintele care descriu cel mai bine un smartwatch. Acesta combină cu succes măsurarea timpului, principalul rol al unui ceas analog, cu funcțiile unui model inteligent care se pliază perfect pe modul tău de viață. La început se încadra în accesoriile perfecte pentru iubitorii de tehnologie, însă a devenit tot mai apreciat și de restul categoriilor grație numeroaselor beneficii practice pe care le oferă.

​Smartwatch pentru bărbațiFoto: watchshop.ro

Cine s-ar fi gândit acum mai mulți ani că va deveni posibilă primirea și trimiterea de mesaje, gestionarea calendarului de activități și monitorizarea sănătății prin intermediul unui mini-computer prins la încheietura mâinii?

Nu cunoaștem pașii exacți prin care s-a ajuns la această creație tehnologică, însă îți putem prezenta ce funcții are un smartwatch pentru bărbați, care sunt beneficiile lui, cum alegi cel mai bun model și cum îl poți adapta la stilul tău de viață. S-ar putea spune că există câte un ceas inteligent pentru fiecare tip de bărbat.

Ce funcții are un smartwatch?

Fiecare model de smartwatch vine la pachet cu anumite specificații, astfel că este indicat să analizezi mai multe produse și să îl alegi la final pe cel care îți oferă exact funcțiile de care ai nevoie.

Iată o serie de funcții pe care le are un smartwatch, dar și cum te pot ajuta în viața de zi cu zi:

Afișarea notificărilor de pe telefon

  • Cu ajutorul unui ceas inteligent poți să vezi la timp toate notificările (apeluri, mesaje, rețele sociale) pe care le primești pe telefonul mobil. Astfel nu mai ești nevoit să-l scoți din buzunar ori să-l cauți prin mașină, permițându-ți să faci o triere în ele și să câștigi timp prețios. Dacă nu poți să răspunzi la mobil imediat, ai la îndemână mesaje predefinite scurte. O persoană ocupată are nevoie de un smartwatch pentru bărbați pentru o organizare mai eficientă și mai rapidă.

Analizarea antrenamentelor fizice

  • Acest gadget te ajută să urmărești diferiți parametri în timpul antrenamentelor fizice (distanța parcursă, număr de calorii arse, număr de pași parcurși, etc). Astfel îți poți seta noi limite care te ajută să-ți îmbunătățești rezultatele, indiferent că alergi, mergi cu bicicleta ori te antrenezi la sala de fitness.

Monitorizarea parametrilor de sănătate

  • Alți parametri pe care îi poți monitoriza cu ajutorul unui ceas inteligent sunt ritmul cardiac, tensiunea arterială și oxigenul din sânge în timp real. Mai mult de atât, este util și pentru monitorizarea calității somnului (înregistrează automat perioadele de odihnă).

Efectuarea plăților contactless

  • Un smartwatch este un aliat de nădejde al stilului de viață urban făcând posibilă efectuarea de plăți contactless. Așadar, atunci când ești la cumpărături ori la restaurant nu mai trebuie să cauți cardurile în portofel ori să te asiguri mereu că le ai la tine, ci poți să plătești simplu doar printr-o mișcare a încheieturii mâinii.

Setarea reminderelor

  • Un bărbat cu programul aglomerat are nevoie de un asistent personal care să îi amintească discret anumite evenimente (întâlniri business, zile de naștere, administrarea anumitor suplimente alimentare ori medicamente). Un ceas inteligent poate să facă toate aceste lucruri pentru tine, ușurându-ți considerabil viața. Toate alarmele de pe telefonul mobil se pot transfera cu ușurință pe ceas.

Primirea indicațiilor de orientare

  • Există modele de ceasuri inteligente care oferă funcție GPS. Astfel îl poți utiliza cu încredere atât în momentele când ești în vacanță, dar și când ai multe provocări de bifat în oraș. Poți alege între un smartwatch cu GPS încorporat ori unul compatibil cu sistemul de operare al telefonului mobil.

Accesarea melodiilor de pe telefon

  • Un smartwatch îți permite să ai acces la muzica din telefon fără să-l mai scoți din buzunar ori geantă.

Alte funcții ale unui smartwatch: supravegherea bebelușului (accesează dispozitivele de monitorizare montate în camera lui), verificarea aplicațiilor de monitorizare a casei, verificarea condițiilor meteo, cronometru.

Care sunt principalele beneficii ale unui smartwatch?

Un smartwatch este cea mai bună alegere pentru tine din mai multe puncte de vedere.

  • Îți permite să fii mereu la curent cu noutățile, fiind mereu conectat la ele chiar dacă te antrenezi la sală, alergi în parc, conduci mașina ori ești în timpul unei ședințe office;
  • Te ajută să menții un stil de viață sănătos și să-ți îmbunătățești rezultatele pe zi ce trece;
  • Completează cu succes orice ținută vestimentară de la cele casual până la cele office ori elegante. Îți punem la dispoziție o varietate de modele de smartwatch-uri pentru bărbați (forme, culori, design). Curelele sunt interschimbabile, astfel încât îi poți schimba aspectul printr-un singur click, adaptându-l ușor la diverse ocazii din viața ta.
  • Permite personalizarea fetelor de ceas. Poți să încarci și să setezi o imagine preferată ca față de ceas.

Cum alegi cel mai bun model de smartwatch

Watchshop.ro îți oferă o gamă largă de smartwatch pentru barbati din care poți să alegi modelul care se pliază pe gusturile și pe stilul tău de viață. Pe lângă designul care te poate cuceri de la prima vedere, trebuie să mai iei și alte aspecte în calcul.

Spre exemplu, dacă ești pasionat de sport, atunci trebuie să pui accent pe ceasuri inteligente care au mai multe aplicații din zona de fitness. În cazul în care ai nevoie de un gadget care să-ți optimizeze agenda zilnică, optează pentru un model care pune accent pe astfel de funcții.

Alte detalii pe care să le iei în considerare atunci când cumperi un ceas inteligent:

  • autonomia bateriei (un criteriu important mai ales dacă îl folosești constant);
  • tipul display-ului;
  • capacitatea microprocesorului;
  • conexiunea la internet în mod independent pentru a nu depinde în totalitate de telefonul mobil;
  • compatibilitatea între modelul de smartwatch și sistemul de operare al smartphone-ului;
  • rezistența la apă.

Recomandări de smartwatch pentru bărbați

Iată mai jos câteva recomandări de smartwatch-uri Garmin pentru bărbați care îți vor ușura sarcina de a alege modelul potrivit.

  • SmartWatch Garmin vívoactive se remarcă printr-un design modern, ușor de adaptat la orice ținută. Este realizat din oțel inoxidabil, are curea din silicon, cu un display de 218 x 218 pixeli. Modelul este compatibil atât cu iPhone cât și cu Android. Principalele funcții cu care este dotat sunt: notificări inteligente, vreme, calendar, redare muzică de pe ceas, monitorizare somn, calorii arse, monitorizare stres și multe altele.
  • SmartWatch Garmin Instinct® Crossover are carcasă din polimer ranforsat și curea este realizată din silicon. Memoria internă este de 64 MB și are diferiți senzori precum – GPS, monitor cardiac, giroscop, accelerometru, termometru. Produsul are incluse funcții pentru puls, alergare, înot, ciclism, dar și exterioare (calcularea suprafeței, informații despre soare și lună, urcare automată teren accidentat, distanța până la destinație, profil de altitudine, etc).

Un smartwatch reprezintă o investiție bună în viața ta, așa că trebuie să te asiguri că achiziționezi cel mai bun model pentru tine. Fă o listă cu tot ceea ce te interesează și îți dorești și îți va fi ușor să găsești produsul potrivit.

Articol susținut de WatchShop